Opatija 21 definirala nove uvjete parkinga – Tijekom sezone naplata se produžuje do ponoći

Opatija 21 definirala nove uvjete parkinga – Tijekom sezone naplata se produžuje do ponoći

...ilustracija...

Dnevne karte – koje su „zamjena“ za parkirne kazne – prilagođene su stvarnim cijenama, pa više neće stajati više nego što je teoretski moguće cjelodnevnim parkiranjem, a i vrijedit će 24 sata, dakle od trenutka izdavanja do istog vremena idućeg dana. Dodatno, s parkirnom zonom kupljenom u višoj zoni, bit će moguće parkirati u nižoj zoni.

Opatija – Parking će se u Opatiji ubuduće ljeti naplaćivati svakodnevno do ponoći, dok će zimi razdoblje besplatnog parkiranja trajati od 1. prosinca do kraja veljače. Osim toga, parkirališta kod hotela Ambasador i Doma zdravlja prebačena su iz „nulte“ u „prvu“ parkirnu zonu. Kod Ambasadora neće vrijediti apartmanske parkirne karte, kao niti na parkiralištu kraj groblja na Voloskom, dok povlaštene neće vrijediti kod Doma zdravlja. Apartmanske karte vrijediti će u Supilovoj ulici, Črnikovici i na vaterpolo platou. Također, dnevne karte – koje su „zamjena“ za parkirne kazne – prilagođene su stvarnim cijenama, pa više neće stajati više nego što je teoretski moguće cjelodnevnim parkiranjem, a i vrijedit će 24 sata, dakle od trenutka izdavanja do istog vremena idućeg dana. Dodatno, s parkirnom zonom kupljenom u višoj zoni, bit će moguće parkirati u nižoj zoni.

Novosti su to iz općih uvjeta usluga parkiranja na uređenim javnim površinama, koje prema novim zakonskim odredbama propisuje koncesionar, odnosno tvrtka Opatija 21. Taj dokument se našao jučer pred gradskim vijećnicima koji su na njih dali svoju suglasnost.

Predsjednik Kluba vijećnika većine Fernando Kirigin upitao je jesu li cijene, u koje Gradsko vijeće više nema uvid, ostaje iste.

– S ovim promjenama išli smo na kompenzaciju prihoda, produljenjem naplate u sezoni kako bi se nadoknadio gubitak iz zimskih mjeseci kada je besplatno parkiranje vikendom i blagdanom. Što se tiče cjenika, dio lokacija smo prebacili iz nulte u prvu zonu i tako doveli do smanjenja prihoda. Ostale cijene nisu se mijenjale i ostale su iste kao i do sada, kazao je direktor Opatije 21 Igor Štok.

Vedran Kružić (Unija Kvarnera) i Gordana Grgurina (HSU) pohvalili su novost kojom su povlaštene karte omogućene i dobrovoljnim darivateljima krvi, s time da je Kružić predložio da se takva mogućnost proširi i na volontere raznih udruga, kako bi se na taj način nagradilo zalaganje za zajednicu.

 

 

 

error: Content is protected !!