Opatijska umjetnica Melinda Kostelac izložbom ‘Prekozemnost’ predstavlja se u Galeriji Juraj Klović @ Rijeka

Radovi predstavljaju sinergiju grafičkog i spisateljskog autorskog djela kao cjeline na kojeg se nadovezuje i rad izveden u projekciji VR („virtual reality“) tehnologije.

Rijeka – Melinda Kostelac, opatijska umjetnica, predstavit će se u Galeriji Juraj Klović samostalnom izložbom nazvanom „Prekozemnost“ čije će se otvorenje održati u petak, 14. veljače u 19 sati.

– Prekozemnost, samostalna izložba Melinde Kostelac  predstavlja grafIčki scenarij sazdan od grafičkih listova te umjetničkih knjiga u kojima autorica objedinjuje tehnike dubokog tiska i svoje autorske tekstove naziva „Prekozemnost“. Radovi predstavljaju sinergiju grafičkog i spisateljskog autorskog djela kao cjeline na kojeg se nadovezuje i rad izveden u projekciji VR („virtual reality“) tehnologije. Svaki novi ciklus grafika za umjetnicu predstavlja novi izazov i nadovezuje se na prethodne zapise, tragove ljudskog, grafičkog, antropološkog, intimnog, kazali su organizatori.

Melinda Kostelac opatijska umjetnica i akademska grafičarka. Dosad je sudjelovala na preko 200 međunarodnih izložbi i natječaja grafike u Hrvatskoj i inozemstvu, skupnih i samostalnih te je više puta nagrađivana. Titulu magistra umjetnosti stekla na ALU Ljubljana 2005. godine. Doktorantica je doktorskog studija grafike na ALU Zagreb. Na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci radi u svojstvu izvanredne profesorice i prodekanice za nastavu, studijske programe i studentska pitanja.

Izložba će biti otvorena do 28. veljače.