Opatijski IDS izlazi samostalno na predstojeće izbore

Arhiva Liburnija.net: Dio predsjedništva GP IDS-a Opatija

Osim samostalne liste, IDS planira imati i kandidate za gradonačelnički tim, tako bi prema našim saznanjima kandidat za gradonačelnika bio Marin Starčić, dok bi mu zamjenici bili Mladen Žigulić i O’Brien Sclaunich.

Opatija – Predsjedništvo opatijskog IDS-a odlučilo je da na lokalne izbore koji se održavaju u svibnju izlaze sa svojom samostalnom listom i s kandidatima za gradonačelnički tim.

Iako je do prije dva tjedna bilo izvjesno da će opatijski Idesovci nastaviti suradnju s aktualnom koalicijom, problem oko potvrde Marina Starčića za zamjenika aktualnog gradonačelnika, pokazao se nepremostivim. Kako saznajemo iz nekoliko izvora iz samog vrha stranke, razgovori su se obavili i s predstavnicima koalicije Liburnijske stranke, Akcije mladih i PGS-a, no prevladala je želja članova predsjedništva da testiraju stvarno stanje stvari među biračima – nakon četiri godine obnašanja vlasti te nedavnog isključenja, aktualnog zamjenika gradonačelnika, Ernia Gigante Deškovića iz stranke.

Osim samostalne liste, IDS planira imati i kandidate za gradonačelnički tim, tako bi prema našim saznanjima kandidat za gradonačelnika bio Marin Starčić, dok bi mu zamjenici bili Mladen Žigulić i O’Brien Sclaunich. Spomenuti trojac kandidirao se i na unutar stranačkim izborima, kada se birao zamjenik za aktualnog gradonačelnika.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net