Opatijskoj Osnovnoj školi zlatni status Eko-škole

eko_zastava_opatija-1…svečanosti su prisustvovali i gosti iz Osnovne škole iz Nedelišća…
…trajnu zelenu zastavu podigli su učenici petog razreda Kristijan Tončić i Stela Hrvatin…

Opatija – Zlatni certifikat Međunarodne eko škole, trajni status kojim postaje mentor drugim školama, dodijeljen je opatijskoj Osnovnoj školi ”Rikard Katalinić Jeretov” za trinaest godina marljivog rada učenika i nastavnika na polju ekologije i očuvanja okoliša.
eko_zastava_opatija-3
Od 1998. godine na školi se vijori zelena zastava, a svake dvije godine ekološko opredjeljenje i rad mora se ponovno dokazivati te zadovoljiti visoke zahtjeve Udruge Lijepa Naša kako bi eko zastava ostala u školi. Svojim radom na očuvanju prirode koji se provodi kroz nastavne sadržaje i aktivnosti te primjenom stečenih znanja u svakodnevnom životu učenici i djelatnici škole dokazali su visoku ekološku svijest te stekli zlatni status.
Na svečanosti podizanja zastave 28. svibnja ravnatelj je posebno zahvalio na trudu svim koordinatorima programa eko škole Borjanki Smojver, Nataši Tomić, Katici Seki i Mariji Žilić, kao i kumovima programa Komunalcu, Parkovima i Turističkoj zajednici Grada Opatije.
Prva koordinatorica, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanja Borjanka Smojver osvrnula se na probleme s kojima su se susretali prije trinaest godina te naglasila da je ova zelena zastava sa zlatnim nitima ne samo simbol ekološke osviještenosti škole, već i simbol vjere, borbe ustrajnosti i sinergije te zaželjela da još dugo vijori na školi još zelenijom bojom.
Svečanosti su prisustvovali i gosti iz Osnovne škole iz Nedelišća koji su u holu prezentirali program koji provode pod nazivom Zeleni iskorak te izložili eko proizvode. Ravnatelj Fredi Glavan naglasio je da je trajni eko status posebna čast, a eko ponašanje učenika i djelatnika postalo dio kulture škole, a trajnu zelenu zastavu podigli su učenici petog razreda Kristijan Tončić i Stela Hrvatin.

Liburnija.net: Štand s eko proizvodima Osnovne škole iz Nedelišća @ Opatija

Liburnija.net: Štand s eko proizvodima Osnovne škole iz Nedelišća @ Opatija


Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!