Otkazan Radijski festival

seveOpatija – Iako je Grad Opatija uložio velike napore u zadržavanje najveće glazbene manifestacije u Hrvatskoj, Hrvatskog radijskog festivala, ipak je izgubio i ovaj turistički događaj. No, ovoga puta uzrok se ne krije u žestokoj konkurenciji Rovinja, već, čini se, o žestokom udaru – recesije.
Kako javljaju vodeći hrvatski portali, na press konferenciji vijest o otkazivanju HRF-a objavio je njegov direktor Juraj Hrvačić.
– Unatoč pozitivnim reakcijama autora, izvođača i diskografa na promjene u organizaciji 15. HRF-a, unatoč najavama poslovnih partnera, sponzora i medijskih kuća da će i ove godine, zbog spomenutih načela rada, pratiti HRF, te nakon postignutog dogovora s gradom domaćinom – Gradom Opatijom, odnosno gradonačelnikom Ivom Dujmićem, Organizacijski odbor je prije dva dana primio obavijesti strateških marketinških partnera da uslijed novog vala gospodarske krize i neovisno o danim jamstvima organizatora da će Festival biti realiziran profesionalno, transparentno i uz visoke produkcijske standarde, moraju odustati od preliminarnih dogovora za praćenje ovogodišnjeg HRF-a, izvijestio je Hrvačić.
Tako su svi ustupci koje je Grad uložio da, nakon Windaysa, ne izgubi i drugu veliku manifestaciju ipak bili uzaludni.S pozitivne strane, na ovaj je način ušteđeno oko milijun kuna u ”kešu i uslugama”.
– Organizacijski odbor 15. Hrvatskog radijskog festivala upućuje veliku ispriku Gradu Opatiji i gradonačelniku Ivi Dujmiću, turističkim i hotelijerskim djelatnicima Opatije, napose autorima i izvođačima koji su se u velikom broju i ove godine odazvali na natječaj HRF-a ili iskazuju interes za sudjelovanje na natječaju, poručio je Hrvačić.
Ljubitelji lakih nota ipak ne moraju strahovati – za desetak dana stiže nam ”Dora”.
Nikola Cvjetović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net