Otvoreni Dani črešanj va Lovrane

lovran_strudel-1…feštom je dominirao dvadeset metara dugačak štrudel…
…dani črešanj traju do 18. lipnja…

Lovran – Glavna fešta gastronomske manifestacije ”Dani črešanj va Lovrane” održana ove subote, otvorila je 11. izdanje ovog zanimljivog festivala – uz brojne posjetitelje, glazbu i neizostavno rezanje štrudela od trešanja.
U štrudel dug dvadesetak metara utrošeno je 30 kilograma tijesta i 120 kilograma trešanja te ostalih začina, vanilije, šećera, cimeta, a po cijeni od 12 kuna za komad nestao je vrlo brzo. Apetit je pojačao i zabavni program u režiji kvarteta ”Istria” zaduženog za polke i valcere, te folklornog ansambla KUD ”Zvir” iz Jelenja.
Dani črešanj va Lovrane trajat će do iduće nedjelje, 19. lipnja, a tijekom tog vremena u lovranskim konobama i restoranima nudit će se kolači, slastice i druga jela spravljena od lovranskih trešanja.
Uz feštu od trešanj na Trgu slobode, ove subote u Lovranu se feštalo i na Trgu Svetog Jurja, gdje je održana kapetanova fešta ”Sardelica”. Na njoj je dominirala ponuda tradicionalnih ribljih specijaliteta poput škombri na žaru, friganih lignji i srdela.

Otvoreni Dani črešanj va Lovrane

Otvoreni Dani črešanj va Lovrane


Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!