Otvorenje izložbe maketa brodova Rolanda Vlahovića ovog ponedjeljka u Gervaisu

Izložbu je moguće pogledati do 4. prosinca.

Opatija – Otvorenje izložbe maketa brodova Rolanda Vlahovića održat će se u ponedjeljak, 5. studenog u 18,30 sati u Centru Gervais.

Roland Vlahović već se niz godina bavi maketarstvom i dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja, među kojima i nedavno osvojene tri zlatne i jedna srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu maketarstva u Rumunjskoj.

— Izložba se može pogledati svakoga radnog dana od 19 do 21 sat, subotom i nedjeljom od 14 do 21, a pozivamo i zainteresirane organizirane grupe, osobito učenike osnovnih i srednjih škola da se jave i posjete izložbu radnim danom u prijepodnevnim satima, rekao je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.

Ronald Vlahović je zahvalio Gradu Opatiji i Primorsko-goranskoj županiji na pokroviteljstvu nad izložbom na kojoj će izložiti 18 završenih modela brodova i još 4 modela na kojima su radovi u tijeku. Za izradu broda potrebno je uložiti par tisuća sati rada, tako da je u modele koje će posjetitelji moći vidjeti uloženo više od 50 tisuća radnih sati.

– Ponosan sam što sam jedini na Svjetskom prvenstvu osvojio tri zlatne medalje, što za našu malu zemlju, za Hrvatsku, predstavlja ogroman uspjeh. U brodove sam ugradio tisuće i tisuće sati rada i puno neprospavanih noći te dokazao kako uporni uspijevaju, kazao je Vlahović po povratku s posljednjeg natjecanja.

Njegovu vitrinu, uz mnogobrojna nacionalna odličja, već krase brojne svjetske i europske medalje – 2012. godine osvojio je titulu prvaka Europe u Rumunjskoj, 2014. godine titulu prvaka svijeta u Bugarskoj, 2016. godine dvostruku titulu svjetskog prvaka u Rusiji te 2017. godine dvostruku titulu europskog prvaka u Bugarskoj.

Izložbu je moguće pogledati do 4. prosinca, a glavni sponzor je Grad Opatija.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net