PGS – Komunistička partija preuzela je vlast @ Matulji

Arhiva Liburnija.net: Nikola Ivaniš, Mauro Staraj, Mladen Prenc i Robert Matulja

Arhiva Liburnija.net: Nikola Ivaniš, Mauro Staraj, Mladen Prenc i Robert Matulja

U prošlom mandatu malo ih je kočilo Vijeće, no u ovom su uz asistenciju HDZ-a sasvim slobodni stvoriti totalitaristički režim – kritički je Robert Matulja ”počastio” kolege iz SDP-a.

Matulji – Izjave nakon prvog kruga izbora, da je HDZ ”pocrvenio”, nažalost su se obistinile, jer se pokazalo da je ta stranka postala sluga SDP-a u Matuljima. Četiri godine bili su oporba ”s figom u džepu”, a sada su pokazali svoje pravo lice, kazao je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Mladen Prenc, predsjednik matuljskog PGS-a, komentirajući nedavnu konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća. Dotaknuo se i rekonstrukcije unutar matuljske organizacije ove stranke.

– Odlučili smo da ću se ja kao predsjednik stranke povući iz Vijeća, prepustiti svoju poziciju mlađima te omogućiti da novi i svježi “igrači” uđu na scenu, a tako ćemo krenuti i u stvaranje novog kandidata na izborima za četiri godine, pojasnio je Prenc.

Puno oštriji u komentaru novo-formiranog saveza SDP-a i HDZ-a bio je predsjednik AO Liburnija PGS-a, Robert Matulja, ujedno i matuljski općinski vijećnik.

– Komunistička partija pobijedila je na izborima u Matuljima, a ne SDP. Jer u toj stranci nema nikoga mlađeg od 50 godina, i svi su naslijedili te poznate tekovine, ali i odnos prema demokraciji. U prošlom mandatu malo ih je kočilo Vijeće, no u ovom su uz asistenciju HDZ-a sasvim slobodni stvoriti totalitaristički režim. Već su najavili da oporbi neće dati niti jedno mjesto u odborima i komisijama, bez obzira na demokratsku praksu, što se i pokazalo kod izbora potpredsjednika Vijeća – oba su iz redova vladajućih, umjesto prema Statutu, da jedan bude imenovan među oporbom, zaključio je Matulja.

Niti središnjica PGS-a nije zadovoljna aktualnom situacijom u Matuljima, pa se novinarima obratio i njen politički tajnik Nikola Ivaniš.

– Tada su na dan izborne šutnje u Matuljima osvanuli loše izrađeni plakati s porukom ”Glas za Mladena Prenca glas je za HDZ”. To su lijepili SDP-ovci, zbog čega su i završili na policiji. No, sada se pokazalo kako je zapravo glas za HDZ glas za SDP, ali i obrnuto, zaključio je Ivaniš.

Davor Žic / Liburnija.net