Počinje Gast Expo 11 @ Opatija

untitled-truecolor-01…sajam hrvatskih vina i autohtonih delicija, ”Gast Expo 11”, održat će se ovog vikenda, od 15. do 17. travnja…
…drugog dana sajma održat će se gastronomski ”show”, odnosno priprema autohtonih jela s podneblja Primorsko-goranske županije…

Opatija – Sajam hrvatskih vina i autohtonih delicija, ”Gast Expo 11”, održat će se ovog vikenda, od 15. do 17. travnja u Opatiji u velikom šatoru na kupalištu Slatina, a organizatori iz UO Opatija poručuju kako će lokacija sajma, smještena u centru Opatije uz samu šetnicu, omogućiti izlagačima da na najbolji način predstave svoje proizvode.
Gast Expo zamišljen je kao manifestacija prodajnog karaktera uz prigodnu degustaciju izloženih vina i autohtonih delicija, a osim vina, na ovoj manifestaciji biti će zastupljene i autohtone delicije poput sira, pršuta, slavonskog kulena, tartufa, maslinovog ulja… Poseban naglasak biti će na mlada vina – tzv. ”prvi pljesak”, što znači i prvi izlazak mladih vina na tržište. Ocjenjivačka komisija sastavljena od eminentnih stručnjaka – enologa i someliera ocjenit će izložena mlada vina.
– Upravo je Opatija kao turistička destinacija poželjan domaćin za takvu promociju, a kako se sajam održava u preduskršnjem periodu kada u Opatiji boravi veliki broj ne samo domaćih nego i stranih gostiju, vjerujemo da dobra posjećenost neće izostati, poručili su organizatori.
U subotu – drugog dana sajma održat će se gastronomski ”show”, odnosno priprema autohtonih jela s podneblja Primorsko-goranske županije (plodovi mora, šparoge, tartufi i razne druge delicije) koje će pripremati poznati i priznati kuhari. Tom će se prigodom predstaviti i projekt ”Cesta domaće hrani” u organizaciji Ugostiteljske škole Opatija i ugostitelja liburnijskog zaleđa. Svaki posjetitelj sajma moći će na ulazu kupiti prigodnu degustacijsku čašu sa vrećicom.
U nastavku pročitajte program manifestacije.
Petak, 15.04.2011.
u 12,00 sati Službeno otvaranje
Subota, 16.04.2011.
od 12,00 do 16,00 sati
Gastro prezentacija: Delicije Liburnije (fritaja sa šparogama i škampima u velikoj padeli za 300 osoba), i prezentacija ceste domaće hrani i Agroliburnije (autohtona jela s gornjeg liburnijskog područja tzv. ”jela iz padela naših nona”)
u 16,00 sati
Podjela diploma za najbolje ocijenjena vina
Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!