Potpredsjedniku PD ‘Opatija’ Igoru Eškinji dodijeljena nagrada za najbolji društveni rad u planinarskoj udruzi

Potpredsjedniku PD ‘Opatija’ Igoru Eškinji dodijeljena nagrada za najbolji društveni rad u planinarskoj udruzi

Igor Eškinja i Ivana Eterović na proslavi 70. godišnjice PD Opatija

– Uz Igora Eškinju, nagrade Izvršnog odbora HPS-a dobili su i dugogodišnji prijatelji PD-a „Opatija“ -član PD-a Knezgrad Mirko Bjelan za najbolju web-stranicu, član PD-a Glas Istre Vladimir Rojnić za najveći doprinos markacističkoj djelatnosti i članica PD-a Viškovo Biserka Radović za najboljeg dužnosnika HPS-a kojima od srca čestitamo, poručuju iz PD “Opatija”.

Opatija – Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza (HPS-a) svake godine odlučuje o dodjeli godišnjih nagrada udrugama, akcijama i pojedincima koji su se istaknuli svojim rezultatima u HPS-u u tekućoj godini. Nagrada za najbolji društveni rad u planinarskoj udruzi ove je godine zasluženo dodijeljena Igoru Eškinji iz Planinarskoga društva „Opatija“!

Igor Eškinja – godišnja nagrada HPS-a

U protekloj godini u svom je matičnom društvu PD „Opatija“, usprkos navršenih 74 godina iskazao angažman na kojemu mogu zavidjeti dvostruko mlađi, djelujući praktički na svim frontovima društvene aktivnosti. Tako je kao novi zamjenik pročelnika Markacističke sekcije odgovoran za cjelokupnu logistiku i organizaciju većih markacističkih akcija, a s Borisom Petrićem idejni je autor i glavni realizator na terenu nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“. Glavni je koordinator i organizator logistike u svim većim radnim akcijama Društva, od pripremanja drva za Planinarski dom „Poklon“ do generalnih akcija popravaka, sanacije i čišćenja planinarskih puteva i staza. Supruzi Jeleni desna je ruka u vođenju Planinarskog doma „Poklon“, a s njom je ostvario najveći broj dežurstava u domu. Također, svojim iskustvom pomaže i kao pomoćni vodič, a sudjelovao je i u izdavanju monografije Prvih sedamdeset godina Planinarskoga društva „Opatija“, kao i Dnevnika i vodiča nove planinarske obilaznice. Svojim angažmanom, elanom i poticajnim duhom pravi je uzor i motivator mlađim članovima dok svojim iskustvom i mudrošću predstavlja važnu komplementarnu kariku mlađim članovima Izvršnog odbora dajući pravu formulu stabilnog rada Društva.

Uz Igora Eškinju, nagrade Izvršnog odbora HPS-a dobili su i dugogodišnji prijatelji PD-a „Opatija“ -član PD-a Knezgrad Mirko Bjelan za najbolju web-stranicu, član PD-a Glas Istre Vladimir Rojnić za najveći doprinos markacističkoj djelatnosti i članica PD-a Viškovo Biserka Radović za najboljeg dužnosnika HPS-a kojima od srca čestitamo, poručuju iz PD “Opatija”.

Igor Eškinja i Boris Petrić tijekom priprema nove planinarske obilaznice

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net