Povećana komunalna naknada za ‘gornje krajeve’ @ Lovran

Arhiva - Lovranska Draga

Arhiva – Lovranska Draga

Najviše cijene komunalne naknade i dalje plaćaju stanovnici tri lovranske zone u kojima se koeficijenti kreću od 0,95 do 1,0.

Lovran – Viša komunalna naknada za pojedine zone, te niži komunalni doprinos za pojedine građevine posljedica su nedavne sjednice Općinskog vijeća Lovran, na kojoj su donesene i odluke o smanjenju plaće načelnika Alana Sankovića i korištenju prava prvokupa prvi puta u povijesti.

Vijećnici su, naime, usvojili novu odluku o komunalnoj naknadi, kojom se reguliraju cijene u ”gornjim krajevima”, počevši od početka iduće godine. Uz vrijednost boda od 0,72 kune po kvadratu, porast će koeficijenti za Liganj na 0,60, Tuliševicu na 0,55, Lovransku Dragu na 0,40, te Medveju III na 0,50. Razlog za ovo povećanje naknade, kako je objašnjeno na sjednici, jesu velika ulaganja u proteklom razdoblju kojim je drastično povećan standard komunalne infrastrukture u ovim područjima.

Najviše cijene komunalne naknade i dalje plaćaju stanovnici tri lovranske zone u kojima se koeficijenti kreću od 0,95 do 1,0.

Promijenjena je i odluka o komunalnom doprinosu, pri čemu su smanjeni iznosi za manje stambene objekte, te omogućena obročna otplata u najviše 12 mjesečnih obroka pri čemu mjesečni iznos ne smije biti manji od 5.000 kuna.

Puni tekstovi dviju odluka dostupni su u Službenim novinama Općine Lovran.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!