Povjerenik Alen Host predstavio sebe i svoj plan rada čelnicima političkih stranaka @ Matulji

Alen Host

Alen Host

Na pitanja sudionika sastanka, Host je pojasnio kako se ne namjerava baviti mogućim ”kosturima iz ormara” te da će to, kao i donošenje odluka s dalekosežnim posljedicama, ostaviti budućoj vlasti, a sam će se posvetiti tekućim pitanjima nužnima za normalno funkcioniranje lokalne samouprave.

Matulji – Povjerenik Općine Matulji Alen Host, koji je na dužnost stupio u ponedjeljak, pozvao je jučer predstavnike stranaka zastupljenih u nedavno raspuštenom sazivu Općinskog vijeća kako bi im predstavio svoj plan rada tijekom naredna dva mjeseca, odnosno u razdoblju do konstituiranja nove općinske vlasti.

Govoreći u vijećnici pred stranačkim čelnicima i izabranim članovima nezavisnih lista, Host je istaknuo želju da taj period prođe čim bezbolnije. Osvrnuo se i na predstojeću izbornu utakmicu, kazavši kako očekuje da ona ostane u okvirima fer političke borbe, ali i zamolio stranačke osobe da ga ne uvlače u predizbornu kampanju jer ”nije tu da ostane” i neće se angažirati niti na jednoj strani.

Novi je povjerenik kazao kako je bio angažiran na projektu razvojne strategije Matulja, ali kako se povukao iz tog projekta stupanjem na novu dužnost, a naglasio je i kako će paziti da aktivnosti koje bi se mogle smatrati favoriziranjem ili kritikom aktualne vlasti budu realizirane nakon završetka izbora.

Predstavnici političkih stranaka

Predstavnici političkih stranaka

– Što se tiče planiranih aktivnosti, manifestacije te rada udruga, sve funkcionira, privremeno financiranje je na snazi, i zapravo se radi o ”preslikanom” prvom kvartalu prethodne godine. Dakle, sve manifestacije koje su se održavale u prva tri mjeseca bit će u potpunosti financirane, a sredstva za rad udruga raspodijelit će se prema tom proračunu, na način da im pripadne četvrtina sredstava za čitavu godinu, objasnio je Host.

Na pitanja sudionika sastanka, pojasnio je kako se ne namjerava baviti mogućim ”kosturima iz ormara” te da će to, kao i donošenje odluka s dalekosežnim posljedicama, ostaviti budućoj vlasti, a sam će se posvetiti tekućim pitanjima nužnima za normalno funkcioniranje lokalne samouprave.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net