Stiže novi općinski ”šef” – Vlada imenovala Alena Hosta povjerenikom, razriješeni načelnik i Vijeće @ Matulji

Raspušteno vijeće  - Posljednja matuljskog sjednica vijeća

Raspušteno vijeće – Posljednja matuljskog sjednica vijeća

Dr. sc. Alen Host, kao i protekla dva načelnika Matulja, stiže s područja Frlanije, a kao izvanredni profesor zaposlen je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci i specijaliziran uglavnom za područje međunarodne ekonomije.

Matulji – Alen Host novi je ”čelnik” Općine Matulji. Vlada Zorana Milanovića na sjednici održanoj danas ujutro imenovala ga je povjerenikom za za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskih i općinskih vijeća i gradonačelnika i općinskih načelnika. Istovremeno je dužnosti razriješila načelnika Marija Ćikovića i njegove zamjenike Eni Šebalj i Alena Ružića, kao i članove i predsjednika Općinskog vijeća Općine Matulji, ali i još devet jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koje nisu u predviđenom roku – do kraja godine – donijeli godišnji proračun.

Dr. sc. Alen Host, kao i protekla dva načelnika Matulja, stiže s područja Frlanije, a kao izvanredni profesor zaposlen je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci i specijaliziran uglavnom za područje međunarodne ekonomije. S ”matuljskom situacijom” upoznat je kao dio tima zadužen za izradu lokalne strategije razvoja, a ”ključeve Općine” trebao bi preuzeti idući tjedan, nakon što istekne predviđeni rok za žalbu.

Nakon tog roka, trebali bi biti raspisani i izbori, koji se moraju održati unutar 90 dana od izbora povjerenika.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!