Prezentacija knjige Nona Tonka @ Matulji

knjiga1…nona Tonka druga je knjiga autora Franje Matetića, Zvonećana koji je zašao u svoje zlatne 90-e godine…
…uz autora, o knjizi će govoriti Milovan Matetić i Ivanka Glogović Klarić, ulomke iz rada će čitati Keti Sušanj, a za glazbeni dio programa zadužena je klapa ”Zvonejski kanturi”…

Matulji – Va kuhinje, nona Tonka, kuhala j’ kafe, a nevesta, Jele lepa, zibala j’ dete…
Tako je nonu Tonku opisao Drago Gervais, a kako je to učinio Franjo Matetić možete saznati u četvrtak, 25. studenog u 18 sati, kada će se u Vijećnici Općine Matulji održati prezentacija njegove knjige nazvane upravo imenom popularne none. Uz autora, o knjizi će govoriti Milovan Matetić i Ivanka Glogović Klarić, ulomke iz rada će čitati Keti Sušanj, a za glazbeni dio programa zadužena je klapa ”Zvonejski kanturi”.
Nona Tonka druga je knjiga autora Franje Matetića, Zvonećana koji je zašao u svoje zlatne 90-e godine. Opisujući život glavnog lika tj. ženskog lika knjige – Tonke Andrinove, autor dočarava rad, život, brige i običaje naselja liburnijskog zaleđa na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Roman, koji je pisan na izvornoj čakavštini, obiluje brojnim čakavskim izrazima pa će mnoge zabaviti, a ostali ”ki nisu doma z našen ča” će se poslužiti rječnikom koji je dodan na kraj knjige.
Toliko o knjizi, nećemo otkrivati kraj, a sve ostale detalje možete doznati na predstavljanju.
Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net