Putovanje stopama starih Slavena @ Mošćenička Draga

gromoviti_znak…organizirano je stručno vođenje mitsko-povijesnom stazom od Trebišća do Peruna…
…kreće se u nedjelju, u 10 sati, od info-punkta u Mošćeničkoj Dragi…

Mošćenička Draga – Područje od Trebišća do Peruna odabrali su prvi doseljeni Slaveni za pozornicu njihovih najsvetijih vjerovanja gdje su se odvijala mtiska zbibanja između bogova Peruna i Velesa, u kojima je počivao ciklus života te prirodne mijene od presudne važnosti za ljudski opstanak. Nedavna znanstvena istraživanja dokazala su da su ovi obronci Učke bili sveti prostori za prve slavenske doseljenike na Kvarner. Krenete li ovom mitsko-povijesnom stazom, otkrit ćete tko su zapravo Slaveni, odakle su došli te kakva su im bila vjerovanja i mitologija.
Tako kaže poziv na organizirano pješačenje mitsko-povijesnom stazom ”Trebišće-Perun” koju i ove godine organiziraju turistička agencija Annalinea i Turistička zajednica Mošćeničke Drage. Uz stručno vođenje, posjetitelje očekuje doživljaj prirode i povijesti područja, muzejska zbirka, izvori pitke vode, kazivanje priča u selu te piknik.
Polazak je predviđen za ovu nedjelju, 11. rujna, u 10 sati, a kreće se kod info-punkta u Mošćeničkoj Dragi. Prijave za polazak primaju se u agenciji Annalina.
Ivan Mellor / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Foto: Putem starih Slavena

error: Content is protected !!