VIDEO: Rally Opatija 2011.

rally_n_sm…Opatijski rally održati će se 9. i 10. rujna na području Opatije i okolice…
…prijavljeno je 48 posada iz pet susjednih zemalja, a sva prijavljena imena možete pročitati u nastavku…
…u nastavku teksta pogledajte snimku s dva brzinca vožena preko Učke s 38. Croatia rallya…

Opatija – Nakon što se prošle godine, olako prepustila, ovako zanimljiva sportska manifestacija, ove godine ipak se neće ponoviti prošlogodišnja pogreška, nego će se rally održati u Opatiji i okolici. Ovaj rally je šesto ovogodišnje bodovno natjecanje Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske i Državnog prvenstva Hrvatske što ga raspisuje nacionalna automobilistička sportska asocijacija – Hrvatski auto i karting savez. Ujedno je i drugo bodovno natjecanje Prvenstva Regije Zapad HAKS-a što obuhvaća klubove s područja Istre, Kvarnera i Gorskog kotara.
Juraj Šebalj i Niko Pulić zacjelo su najzvučnija imena koja će nastupiti na rallyu, dok će boje ‘Liburnije’ braniti Igor Puž, Sebastian Ivšić, Tomas Hrvatin, Alen Peruč, Marinko Stanić, Marsel Katić, Paolo Petretić, Robert Grbac…
Opatijski rally održati će se 9. i 10. rujna na području Opatije i okolice. Ceremonijalni start je najavljen za 9. rujna s početkom u 18 sati na opatijskoj Slatini. Nakon starta slijedi prvi brzinac PRELUK 1 u 18:23, dok je PRELUK 2 na rasporedu u 20:43, nakon čega slijedi Defile Miss Rally s početkom u 22 sata.
U subotu 10. rujna, oktanski cirkus počinje stratom 2. etape u 11:01 na Slatini, nakon čega slijedi brzinac UČKA1 u 11:54, start brzinca LUPOGLAV1 zakazan je za 12:27, dok se isti brzinci ponovo voze u 14:45 (UČKA2), 15:18 (LUPOGLAV2), te u 17:36 (UČKA3) i 18:09 (LUPOGLAV3). Cilj rallya je na Slatini u 19 i 30 sati, objava konačnih rezultata, svečana dodjela nagrada, izbor za Miss Rally i koncert.
Prijavljeno je 48 posada iz pet zemalja: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Srbije i Hrvatske. Ukupna dužina brzinskih ispita i ukupna dužina itinerera iznosi 289,46 km, broj brzinskih ispita je 8 (na tri različite staze), dok je ukupna dužina brzinskih ispita 92,67 km (32,01%).
Jubilarni ”20. Rally riviera Opatija 2011.“ mogao bi biti prekretnica ovogodišnje domaće rally sezone. Od niza međusobnih duela zasigurno poslastica je onaj za vrh – Šebalj – Pulić. Svaki bod je važan, tim više što je kalendar skraćen za dva natjecanja, a u jesenjem ciklusu listopad – studeni još se trebaju održati natjecanja u Šibeniku i Dugom Selu (sprint rally) i završnica tradicionalno u – Poreču.
lista_prijava_rally_opt_2011
Organizator rallya je Autoklubom M.R.C. Sport i Auto klub Opatija.
Liburnija.net TV – 38. Croatia rally @ Veprinac

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
VIDEO, FOTO: Ekipa Opatija motorsporta uspješno završila 1. Istra rally
FOTO: Ekipa Opatija motorsporta ponovo na stazi @ Rally Istra
FOTO: Ekipa Opatija motorsporta četvrta
PROMO: Završen 37. Croatia rally
VIDEO: Opatija motorsport @ Kon tiki bar
FOTO: Predstavljen ‘Opatija motorsport’
PROMO: Predstavljanje ekipe Opatija motorsporta

error: Content is protected !!