Ratko Salamon šampion u picanju jaja @ Mošćenice

Kiša nije uspjela pokvariti odaziv natjecatelja niti turističku privlačnost ove manifestacije, jedino je publike bilo nešto manje nego ranijih godina.

Mošćenice – Tradicija turnira u picanju jaja, koja se sada proteže na punih 19 godina otkako ju je utemeljio Dušan Rubinić – Kožul, svake godine ipak ”izrodi” nekom novošću. Ove godine, to je bila činjenica da je već u prvom gađanju, na samom otvorenju turnira, načelnik Ratko Salamon ostvario čisti pogodak. I tu prednost nije ispustio do samoga kraja, kada se našao u finalu s lanjskim pobjednikom Goranom Lučićem te još jednim mladim Mošćeničanom, te na koncu ”pogodio” i prvo mjesto…

Ukupno se ove godine, na sam Uskrs, u Mošćenicama usprkos lošem vremenu okupilo 82 natjecatelja u ovoj neobičnoj disciplini, u kojoj je cilj pisanicu pogoditi kovanicom s udaljenosti od 2,8 metara, te prije toga ispiti i čašu vina. Kako nam je kazao predsjednik Vijeća Mošćeničke Drage, Nedjeljko Dražul, i ove je godine turnir zadržao međunarodni karakter, jer se u tradicionalnom običaju okušala i grupa njemačkih turista koji su prvi puta stigli u Mošćenice.

Kiša, dakle, nije uspjela pokvariti odaziv natjecatelja niti turističku privlačnost ove manifestacije, jedino je publike bilo nešto manje nego ranijih godina – dok se lani brojnost navijača mjerila u stotinama, ove godine je pedesetak najhrabrijih gledatelja naoružanih lumbrelama i kabanicama bodrilo natjecatelje.

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net