Razgovor: Stipe Bekavac – King of the ring

Objavljeno 15.03.2010.

Stipe Bekavac - King of the ring

Stipe Bekavac - King of the ring

Ičići – Nakon što se u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner Opatiji održao Opatija fight night predstavili smo vam Ivana Stanića koji je osvojio pojas svjetskog prvaka u Muai thaiu. Na red je došao i Stipe Bekavac.

Razgovor se je odvijao u prostorijama Opatija fight cluba u Ičićima, koji na svojim policama iz godine u godinu povećava broj osvojenih pehara i medalja, pod budnom paskom trenera Mladena Kranjčeca, koji je u kutu trenirao neke buduće ”Kraljeve” i ”Prvake”.

Dojmovi su se počeli polako sređivati, slatke priče ostale su za ispričati. I upravo jednu od tih priča donosimo vam u narednim redcima.

Liburnija.net: I kako se osjećaš kao ”Kralj”?
Stipe Bekavac: Pa, što čovjek može reći nakon svega. Kristalna dvorana prepuna gledatelja, a sve oči uperene u tebe. No, da budem iskren, pritisak je počeo već u vrijeme samih priprema i bio je doista velik. Dvije stvari koji su obilježile pripreme za ovaj meč su definitivno: titula i domaća publika.

Liburnija.net: Kako to misliš?
Stipe Bekavac: Znači, cijela dvorana će doći skandirati tvoje ime i moraš dat sve od sebe. Očekivanja su bila velika. Cilj je bio osvojiti pojas i ne razočarati publiku.

...visoko podignuta ruka suca i Stipe Bekavca

...visoko podignuta ruka suca i Stipe Bekavca

Liburnija.net: Da krenemo od početka. Kako su prošle pripreme?
Stipe Bekavac: Pripreme su prošle dobro, znači bez ozljeda, bez prekida kontinuiteta. Pazi, ja nikad ne prestajem sa treninzima. Za ovaj meč sam se intenzivno počeo pripremati prije dva mjeseca, i sve sam radio sistematski. Prvo sam radio na snazi. Nakon mjesec dana uzeo sam rukavice, i počeo sam raditi sparinge. Čuj, u stand up borbi sam dosta jak, s trenerom Mladenom Kranjčecom cijelo vrijeme treniram. Dok borbu u parteru već neko vrijeme treniram s jednim dečkom koji je stručnjak za MMA. A, MMA je jedna kombinacija juda i jiu-jitsua, bacanja, udaraca… Mislim da mi je ovo dobitna kombinacija.

stipe_ofc1

Liburnija.net: Sudeći po ovome što si rekao, nije ti bio problem ući u ring s bilo kim?
Stipe Bekavac: Ja ti drukčije to doživljavam. Mnogi borci kad čuju tko im je protivnik odmah idu na Youtube pogledati protivnika. Najprije pustim svome timu (treneru, kolegama) da pogleda protivnika. I onda polako ja od njih počinjem prikupljati dojmove, kad stvorim neku svoju sliku o protivniku idem pogledat njegove mečeve na Youtube.

Liburnija.net: Imao si dosta jakog protivnika, Rusa Vitalya Shemetova, kako si se osjećao kad ti je sudac podigao ruku?
Stipe Bekavac: Pa meni je osjećaj počeo prije toga, osjećaj mi je krenuo kada je protivnik počeo tapkati po podu (predaja). U tom momentu mi je došao potpuni flashback. Od svih odricanja, napornih treninga, velikih očekivanja… I sad je gotovo… Osjećaj je fenomenalan i nadam se da će se ponoviti još puno puta.

Liburnija.net: Kakvi su ti daljnji planovi?
Stipe Bekavac: Ova titula je rezultat mog kontinuiranog rada od prije. Nije ovo samo jedan meč, i prije ove borbe, smo počeli s kontaktima van Hrvatske. Prvenstveno mislim na Japan i Ameriku. No, s osvojenom titulom ”King of the ring” cijela priča dobila je na težini. Dosada su me doživljavali prvenstveno kao stand up borca, no nakon ovog meča uvidjeli su neke nove performanse, prvenstveno mislim na borbu u parteru. I mislim da su se šanse poduplale.

Liburnija.net: Znači to da uskoro možemo očekivati velike mečeve izvan Hrvatske?
Stipe Bekavac: Želim imati velike mečeve i boriti se u nekoj velikoj organizaciji. Kad objesim ”rukavice o klin” i kad se osvrnem na svoj sportski put da mogu sa zadovoljstvom reći da sam zadovoljan i da sam ispuno sva svoja očekivanja.

Stipe u akciji...

Stipe u akciji...

Na službenim stranicama Opatija fight cluba možete pogledati video snimke borbi iz Kristalne dvorane hotela Kvarner

Nikola Cvjetović
Foto: Neven Varljen

Vezane vijesti:
Svjetski prvak stiže u Opatiju
VIDEO: Borilački spektakl pod kristalnim lusterima
Ivan “Grozni” umorio “francusku mašinu”, Bekavac “kralj ringa” u Kvarneru
FOTO: Opatija ima svjetskog prvaka
Ivan Stanić – Pojas svjetskog prvaka zauvijek ostaje u Opatiji

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »