Riccardo Staraj & Midnight Blues Band te Jed Becker’s Group večeras otvaraju B&D Blues Festival @ Opatija

Riccardo Staraj & Midnight Blues Band

Sutra se program festivala nastavlja u Brseču, gdje od 21 sat nastupaju Reverb Village te Greenhouse Blues Band iz Hrvatske uz gošću Zdenku Kovačiček. Dan kasnije, u subotu 29. srpnja B&D Blues Festival seli u Mošćeničku Dragu kada će nastupiti The Gamblers te Charlie and the Superbad News. Na zatvaranju festivala, u nedjelju 30. srpnja u Mošćenicama, također u 21 sat, nastupit će talijanski blues band Mandolin blues Quartet te jazz-blues sastav Kenn Bailey Band kojima će se pridružiti hrvatski gitarist Zoran Majstorović.

Emir ‘SRV’ Grozdanić

Opatija, Mošćenička Draga – Koncertom Jed Becker’s Groupa i Riccarda Staraja s Midnight Blues Bandom večeras se u 21 sat na Ljetnoj pozornici u Opatiji otvara međunarodni B&D Blues Festival koji će tijekom naredna četiri dana donijeti niz zanimljivih koncerata na atraktivnim lokacijama u Opatiji, Brseču, Mošćenicama i Mošćeničkoj Dragi.

Jed Becker’s Group izvrstan je riječki rock-blues band koji je domaća publika imala prilike upoznati zahvaljujući nastupima u ”pokojnom” Old School Pubu, a zanimljiva je činjenica da se nitko među članovima ne zove Jed Becker. Riccardo Staraj & Midnight Blues Band poznata je skupina otkačenih glazbenih performera u čijim se nastupima spajaju punk-rock poezija, blues i jazz, a na opatijskom će im se nastupu pridružiti i proslavljeni usni harmonikaš Tomislav Goluban.

Zdenka Kovačiček

Sutra se program festivala nastavlja u Brseču, gdje od 21 sat nastupaju Reverb Village te Greenhouse Blues Band iz Hrvatske uz gošću Zdenku Kovačiček. Reverb Village zanimljiv je peteročlani jazz-blues band iz Austrije, čiji su nastupi uglavnom posvećeni obradi standarada ispunjenih vlastitim improvizacijama. Repertoar im se najviše sastoji od jazz skladbi, a jazz je usprkos imenu prisutan i na repertoaru Greenhouse Blues Banda, instrumentalnog sastava od devet članova koji djeluje više od desetljeća. Uz blues i jazz standarde, posvećeni su i autorskom radu, a kao deseti član pridružit će im se slavna hrvatska pjevačica Zdenka Kovačiček.

Dan kasnije, u subotu 29. srpnja B&D Blues Festival seli u Mošćeničku Dragu kada će nastupiti The Gamblers te Charlie and the Superbad News. Kockari su blues-band iz Srbije s poviješću dužom od tri desetljeća, posvećeni autentičkom gitarskom blues zvuku, dok Charlie and the Superbad News dolaze iz Italije i izvode dopadljiv i moćan amalgam funky, soul i blues glazbe.

Zoran Majstorović

Na zatvaranju festivala, u nedjelju 30. srpnja u Mošćenicama, također u 21 sat, nastupit će talijanski blues band Mandolin blues Quartet te jazz-blues sastav Kenn Bailey Band kojima će se pridružiti hrvatski gitarist Zoran Majstorović. Mandolin Blues Quartet dolazi iz Napulja, a uveo je neočekivani instrument mediteranskog podneblja u tipičnu afroameričku glazbenu priču, no taj spoj funkcionira zapanujuće dobro. Spoj talijanskih i domaćih snaga donijet će Kenn Bailey Band u kojem će ulogu gitariste preuzeti Majstorović. Uz njega, i karizmatičnog vokalista i saksofonista po kojem je bend dobio ime, nastupaju i Alvise Seggi na basu te Paolo Prizon na bubnjevima.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!