Rivijera Opatija Gastro – destinacija vrhunske gastronomije

gastro_smOpatija – Opatijska rivijera oduvijek je bila poznata kao idealno mjesto za one koji žele spojiti sve – prekrasan krajolik, uživanje u suncu i moru ili Učki, te savršeno gastronomsko iskustvo u velikom broju restorana, konoba ili gostionica koji zadovoljavaju sve ukuse i želje.
Navedenim putem Opatija kreće i danas, kada se kroz kreativnu kuhinju nastoji dati doprinos hrvatskoj gastronomskoj sceni.
Udruga vrhunskih restorana Rivijera Opatija Gastro okuplja upravo perjanice gastronomije, odnosno najbolje restorane: Bevanda (Opatija), Le Mandrać (Volosko), Draga di Lovrana (Lovranska Draga), Johnson (Mošćenička Draga), Kukuriku (Kastav) i Laurus (Volosko).

Adriano Požarić, koordinator projekta

Adriano Požarić, koordinator projekta


– Cilj udruge je da se zajedničkim snagama promovira cijela Rivijera kao destinacija vrhunske gastronomije. Ovo je prvi put u povijesti Hrvatske da se restorani u određenoj destinaciji ujedinjuju, najavio je Adriano Požarić, koordinator projekta ”Udruga vrhunskih restorana Rivijera Opatija Gastro”.
”Savršeni aduti primorskoga kraja poput šparoga, lovranskih trešanja, maruna spajaju se sa svježom ribom, škampima, mesnim jelima. Riba ovdje na stol dolazi gotovo direktno iz mora, školjke od ronioca, a sezonske namirnice od domaćih uzgajivača. Vrhunska kreativnost maštovitih kuhara i restoratera dolazi do izražaja u najsmjelijim kombinacijama koje će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.
Poseban završni ”touch” svakom gastro doživljaju daju i osebujna hrvatska vina, od istarskih malvazija, preko vinskih aduta Slavonije i Dalmacije. Precizno sljubljivanje jela i vina donijeti će jedan sasvim poseban užitak. Užitak za koji će se Vaši srdačni domaćini potruditi da budu nezaboravni”, napisano je u promotivnoj brošuri.
– Promotivna brošura Rivijera Opatija Gastro za sada je objavljena na dva jezika – hrvatskom i talijanskom, a cijeli projekt uskoro će se službeno predstaviti javnosti. Nakon predstavljanja Udruge kreće se s izradom internet stranice i novim projektima, dodao je Požarić.
Ekskluzivno, na stranicama Liburnija.net magazina u nastavcima ćemo predstaviti cijelu brošuru. Ovu srijedu, predstavljamo prvi od šest navedenih restorana.
Rivijera Opatija Gastro - destinacija vrhunske gastronomije

Rivijera Opatija Gastro - destinacija vrhunske gastronomije


Nikola Cvjetović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net