S Poklona kreće prvo planinarsko hodočašće Majci Božjoj Trsatskoj

– Polazimo s Poklona 14. kolovoza u 18 preko Brložnika prema mjestu Rukavac, zatim zaleđem Kastva kroz Lozu i Lužinu do Marišćine. Grebenom iznad korita Rječine nastavljamo do mosta u Pašcu i dalje do Matešićevog mlina, zatim se dižemo do Banskih vrata i puta prema Trsatu, stoji u najavi.

Poklon – Planinarsko društvo Opatija organizira prvo planinarsko hodočašće Majci Božjoj Trsatskoj. Okupljanje na Poklonu je zakazano za 17:30 na Pokonu, a polazak na hodočašće u 18 sati.

– Mjesto Poklon na prijevoju između Učke i Ćićarije ime je dobilo prema tradiciji hodočasnika koji su pohodili iz Istre Majci Božjoj Trsatskoj. Na tom mjestu ugledali bi crkvu, poklonili se i tako je nastao naziv Poklon. U spomen na ime Poklon i mjesto gdje se nalazi naš planinarski dom organiziramo prvo planinarsko hodočašće Majci Božjoj Trsatskoj. Polazimo s Poklona 14. kolovoza u 18 preko Brložnika prema mjestu Rukavac, zatim zaleđem Kastva kroz Lozu i Lužinu do Marišćine. Grebenom iznad korita Rječine nastavljamo do mosta u Pašcu i dalje do Matešićevog mlina, zatim se dižemo do Banskih vrata i puta prema Trsatu. Predviđeno trajanje hoda je između 12 i 15 sati. Potrebno je dobro se opremiti, posebno čeone lampe (staviti nove baterije i ponesti jedne rezervne). Opskrbiti se hranom i vodom te uzeti robe za presvući se. Poslijepodne bismo ostavili nekoliko auta u Ružićevoj ulici da nam posluže za povratak na Poklon. vi sudionici izleta idu na vlastitu odgovornost. U slučaju vanrednih situacija, vodiči imaju pravo promijeniti plan izleta ili ga odgoditi, poručili su organizatori i dodali da dodatne informacije i prijave možete učiniti telefonom (vodič Robert: 091/202-0767).

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net