SDP Matulji: Prekidamo suradnju s HNS-om i idemo na nove izbore @ Matulji

sdp_presica_izbori_2015

Prema riječima načelnika Ćikovića, obzirom da niti jedan pokušaj slaganja proračuna nije uspio, ne preostaje ništa drugo nego izlazak na prijevremene izbore.

Matulji / Rijeka – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji članovi SDP-a Matulji, Eni Šebalj, Mario Ćiković I Slobodan Juračić ‘pojačani’ s Erikom Fabijanićem iznjeli su svoje viđenje razloga nesuglasica unutar matuljske vladdajuće koalicije I potvrdili kako suradnja s mauljskim HNS-om je definitvino prekinuta.

– Na Proračun Općine Matulji za 2016. godinu HNS i opozicija predložili su 56 amandmana. Među uvrštenim i prihvaćenim amandmanima od strane Predlagača proračuna (17 od 56) su i prijedlozi HNS-a koji se odnose na povećanje komunalnog standarda (pojačano održavanje i asfaltiranje nerazvrstanih cesta, nova igrališta za djecu, javna rasvjeta). Ostali prihvaćeni amandmani mijenjaju Proračun sa naglaskom na ukidanje započetih projekata (uređenje centra Matulja, projektiranje multimedijalnog centra, ulaganje u RZ Miklavija) te na stopiranje ili umanjenje tradicionalnih projekata kulture i društvenih djelatnosti (stipendije za deficitarna zanimanja, program psihologa u školama, obilježavanje komemoracije u Lipi, realizacija Zvončarske smotre, ljetne večeri i božićna šetemana…..), istaknuto je na tiskovnoj konferenciji.

Posljednja sjednica vijeća u 2015. godini

Posljednja sjednica vijeća u 2015. godini

Prema riječima načelnika Ćikovića, obzirom da niti jedan pokušaj slaganja proračuna nije uspio, ne preostaje ništa drugo nego izlazak na prijevremene izbore.

– Prihvaćanje ovako ‘prekrojenog’ Proračuna općine Matulji za 2016. godinu bila bi klasična prevara birača koji su našoj koaliciji dali povjerenje upravo sa naglaskom na spomenute projekte i aktivnosti. HNS je izlaskom iz koalicije (glasajući za 27 amandmana koji bi u potpunosti promijenili rad i aktivnosti općine u 2016. godini) te nakon 6 godina prelaskom na stranu opozicije u Općinskom vijeću preuzeo političku odgovornost za nastalu situaciju i za nove izbore na koje smo prisiljeni izaći kako bi zadržali vjerodostojnost u stavovima i programima koje smo ponudili biračima i do sada uspješno provodili. S obzirom da smo prije četiri godine dobili povjerenje glasača, vjerujemo da će se to ponoviti da bismo mogli završiti ono što smo započeli, dodali su predstavnici SDP-a Matulji.

Nakon neprihvaćanja proračuna, koji su srušili koalicijski partneri iz HNS, očekivao se novi dogovor, no do njega nije došlo.

– Nažalost, unatoč posredovanju predstavnika županijskog SDP-a i HNS-a i uz svu dobru volju koju je načelnik Ćiković pokazao povukavši prijedlog proračuna te nudeći matuljskom HNS-u da se zajedno dođe do novog prijedloga proračuna – naišao je na zid, odnosno odgovor nije dobio. Također, vrlo je znakovita činjenica da su vijećnici HNS-a osim Matuljskog, odlučili rušiti i proračun grada Rijeke, rezimirali su sudionici tiskovne.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net