Šest ”ruku” za kolektivnu sramotu

Odana stranačka vojska odradila je prljavi posao za svoje šefove, za neko staro ”šank” obećanje.

Volosko – Ča, kako je mogla Sestra N. ne pasat. Ča je to danas va Opatije. Zijal je subotu jutro spreda Surfa – D. Od kada je humanizam na zadnjen meste – grustio se D. A, D. obično zija da bi zijal, al’ ovaj put je bio u pravu.

Da se vratim na početak priče. Pred nekoliko tjedana počelo je prikupljanje prijedloga za dodjeljivanje nagrada Grada Opatije. Sve stranke, udruge i institucije mogu predložiti svoje ”favorite” za ine nagrade koje se dodjeljuju. I sve se dodjeljuju svake godine.

Dodjele su, obično, politički obojene i svatko svoje pulene gura u prvi plan. Jer nikad se ne zna koliko će mi glasova taj isti donijet na slijedećim izborima…

I nažalost, to je isključivi ”lajt motiv” – tzv. ulog za budućnost. I tako je bilo i ove godine. Šest naprama tri. U prijevodu šest ruku za našu – opatijsku sramotu.

Odana stranačka vojska odradila je prljavi posao za svoje šefove, za neko staro ”šank” obećanje. I što su godine i godine predanog rada s bolesnima, starima i nemoćnima. Što su godine volontiranja za zajednicu. Za dotičnih šest ruku očigledno – ništa. Da me slučajno krivo ne shvatite, nisam mišljenja da istu nagradu dotični gospodin Z. koji je zadužio turističku Opatiju – nije zaslužio. Dapače, pošteno ju je zaslužio. Predanim radom, školovanjem bezbroj generacija ugostitelja, nagradama koje je osvojio…

Al’ u ovom tekstu predloženi građani uopće nisu sporni. Spornih je šest ”ruku u zraku”. Ugostiteljstvo umjesto humanizma. Nepravda umjesto pravde.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net