Spasojević: Raskinuli smo odnose s IDS-om, raskinut ćemo ih i s HNS-om @ Lovran

Arhiva

Arhiva

Na novinarsku opasku kako predsjednik HNS-a Lovran Siniša Vilke, sudeći prema nedavnim izjavama, smatra kako koalicija SDP-IDS-HNS još uvijek postoji, iako je jedna stranka na vlasti, druga u opoziciji, a treća negdje između, Spasojević je kazao kako svatko ima pravo misliti što hoće, ali i da SDP niti IDS niti HNS ne doživljava kao partnere.

Lovran – Predsjednik i potpredsjednik lovranskog SDP-a, Emil Gržin i Božidar Spasojević, na jučerašnjoj su tiskovnoj konferenciji objasnili odnose njihove stranke prema HNS-u i IDS-u, strankama s kojima su formalno u istom vijećničkom klubu, a istovremeno na suprotnim stranama političke pozornice.

– Smatramo da javnosti nije dovoljno jasna čitava ova apsurdna situacija u Vijeću. Mi smo prekinuli koalicijski odnos s IDS-om, a formalno ćemo ga prekinuti i sa HNS-om, s kojim također de facto više ne surađujemo duže vrijeme. Ne odgovara nam situacija u kojoj ne znamo tko pije, a tko plaća, odnosno tko koga podržava, stoga stvari želimo razjasniti, jer nećemo biti dio kaljuže na lovranskoj političkoj sceni, kazao je Spasojević.

Na novinarsku opasku kako predsjednik HNS-a Lovran Siniša Vilke, sudeći prema nedavnim izjavama, smatra kako koalicija SDP-IDS-HNS još uvijek postoji, iako je jedna stranka na vlasti, druga u opoziciji, a treća negdje između, Spasojević je kazao kako svatko ima pravo misliti što hoće.

– Mi smo s IDS-om i formalno prekinuli suradnju, a u ovom trenutku HNS kao svog partnera ne doživljavamo. Ne možemo biti u koaliciji sa strankom koja je u svoje redove primila zamjenika gradonačelnika Branislava Petkovića, protiv kojeg se zajedno s nama borila na izborima, objasnio je stranački stav Spasojević.

Donedavni potpredsjednik Vijeća komentirao je i odgovor Ministarstva uprave na nedavnu pritužbu njegove stranke o neregularnosti sjednice na kojoj je većinom glasova smijenjen s te pozicije.

– Ministarstvo uprave je ustvrdilo da je sve bilo regularno, ali mi ćemo se i dalje žaliti na odluku jer smatramo da se dogodila teška proceduralna pogreška, kazao je Spasojević.

Predsjednik SDP-a i bivši načelnik Emil Gržin osvrnuo se na česte kritike kako je svom nasljedniku Alanu Sankoviću ostavio općinski račun u minusu, kazavši da je ”minus postojao samo na papiru” i da se radilo o ”okvirnom kreditu koji bi bio zatvoren do kraja 2013. godine”.

– Dosta mi je toga da se moj nasljednik stalno poziva na taj minus. Mi smo sve obaveze prema dostavljačima plaćali u roku od 15 dana, ili najkasnije 60 dana, što se sasvim sigurno ne bi dogodilo da je Općina bila u financijskim problemima, zaključio je Gržin.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!