Stanovnici probili blokade – na autocestu kroz rupu u ogradi @ Benčinići

Prekjučerašnja akcija zatvaranja divljih izlaza na zaobilaznicu u Benčinićima nije u potpunosti uspjela, jer mještani su nakon odlaska djelatnika Bina Istre i policije otvorili sebi put kroz ogradu.

Benčinići – U Benčiniće se i dalje može stići automobilom – bez obzira što to nije najsigurnije rješenje, svakako je puno jednostavnije od alternative koja uključuje pješačenje petstotinjak metara do Bregi, gdje je dostupna prva ”legalna” prometnica. Iako su ih djelatnici Bina Istre, u pratnji policije, betonskim pilonima odvojili od autoceste i jedine prometne veze sa svijetom, mještani Benčinića uzeli su stvar u svoje ruke i otvorili si novi prolaz na cestu kroz zaštitnu ogradu.

Ogradu su djelatnici Bina Istre jučer ponovo postavili, no mještani su vrlo brzo reagirali i ponovo je demontirali. Čini se da će sada imati ”fore” do ponedjeljka, kada će se ”cestari” ponovno vratiti kako bi zatvorili prolaz, a ukoliko mještani ogradu skinu i treći put, koncesionar ceste vjerojatno je više neće niti vraćati nego će slučaj prepustiti nadležnim službama.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!