Studenti pomažu: Riječki Studentski zbor uključen u nacionalnu akciju izrade vizira za medicinske djelatnike

Preuzeli smo koordinaciju projekta za cijelo područje Primorsko – goranske županije, a i šire te se za sada inicijativi priključilo više od 15 privatnih firmi koje posjeduju 3D printere i nekoliko firmi koje su donirale materijal za izradu vizira, kazali su iz riječkog Studentskog zbora.

Rijeka – Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci podržao je i priključio se nacionalnoj inicijativi izrade vizira za zaštitu uz pomoć 3D printera za medicinsko osoblje, a koju je pokrenuo student Fakulteta za elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Slaven Damjanović iz Splita.

– Svi dijelovi zaštitnih vizira prikupljaju se na jednoj adresi Radmile Matejčić 2, na Kampusu u zgradi Sveučilišnih odjela te će se od tamo organizirati dostava zdravstvenim djelatnicima u Dom zdravlja i KBC. U slučaju da ste izvan Rijeke, javite nam se kako bismo izvršili preuzimanje na vašoj adresi. Preuzeli smo koordinaciju projekta za cijelo područje Primorsko – goranske županije, a i šire te se za sada inicijativi priključilo više od 15 privatnih firmi koje posjeduju 3D printere i nekoliko firmi koje su donirale materijal za izradu vizira, kazali su iz riječkog Studentskog zbora.

U suradnji s Nacionalnim centrom tehničke kulture iz Kraljevice doniran je dio materijala za izradu vizira kao i dio nosača koje su do sad uspjeli izraditi putem 3D printera, a i dalje zajedno surađuju na prikupljanju donacija.

Ispred SZSUR-a koordinaciju vode Luka Delak student Sveučilišta u Rijeci, Medicinski fakultet i kolega Luka Vukonić student Sveučilišta u Rijeci, Tehnički fakultet, dok se nekolicina drugih studenata priključila inicijativi i stavila na raspolaganje u danima kad bude trebalo slagati zaštitne vizire.

– Danas smo započeli sa sastavljanjem vizira te naglašavamo kako će se i narednih dana nastaviti njihova izrada. #studentipomažu naziv je ove nacionalne inicijative te ovim putem i dalje pozivamo sve zainteresirane firme, radnje koje nam mogu pomoći na bilo koji način da nas kontaktiraju, a isto tako pozivamo i sve studente koji se žele priključiti inicijativi da nam se jave i tako uključe u ovu inicijativu, poručili su studenti.

Zahvaili su svima koji su uključeni u ovu akciju: BESOFT d.o.o., Stellaris tech – obrt za edukaciju, Nacionalni centar tehničke kulture, RIMAN , Enable j.d.o.o, MY RIVER, Particula group d.o.o., Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, EXEVIO d. o. o., Sic amica j.d.o.o, Paras design studio, Obrt VAD-CAD, Dom mladih, Sveučilištu u Rijeci kao i svim pojedincima.

Više informacija dostupno je na stranicama Studentskog zbora.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net