Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

U tjednu bogatom manifestacijama, izdvojili smo četiri najzanimljivija događanja, strpali ih u tri teme i dodali zanimljivosti koje dosad niste znali…

Vrijedi pogledati!

– Viva Espana!

Danas sam pun neke Španije,
Triput sam živeo tamo…
(Đorđe Balašević)

Vjerojatno ste već čuli da su Ivo Gamulin Gianni, Doris Dragović i Pastora Soler priuštili publici na Ljetnoj pozornici vrhunski koncertni spektakl.

Ono što vjerojatno niste još čuli su međunarodni odjeci toga događanja i korist koju ova destinacija ima od ovog spektakla, kao i medija koji o njemu izvještavaju, pa ćemo ih ilustrirati jednom malom, ali značajnom crticom.

Dakle, u noćnim satima subote, samo koji sat nakon završetka koncerta, objavljena je foto-galerija na stranicama multimedijalnog on-line magazina Liburnija.net, a do ranih jutarnjih sati, kada se većina ”radnog naroda” budi uz kavu i svježe lokalne vijesti, galerija je pogledana više od tisuću puta. Ništa to ne bi bilo neobično, da više od polovice ulaza nije stiglo iz – Španjolske! Madrid, Barcelona, Coruna, Almeria… Stotine Španjolaca uživalo je u foto-prikazu koncertnog događaja na Ljetnoj, a jedan dio njih razgledao je i ostatak naše ”ponude informacija”, pa se možda i ”zakačio” za druga događanja i zainteresirao za ovu destinaciju.

Sve to samo je još jedan dokaz da je turizam, baš kao i Internet, globalni fenomen, te da su ”lokalno” i ”globalno” kao pojmovi odavno izgubili svoje specifične razlike…

– Ti meni, ja tebi…

Ništa mi neće ovi dan pokvarit,
(vapšuvarivari, vapšuvarivari)
Nikakvi crnjaci ni ružne stvari!
(vapšuvarivari, vapšuvarivari)

(TBF)

Kako bi trebala izgledati suradnja unutar destinacije, u kojoj bi se manifestacije trebale slagati, a ne preklapati, pokazao je slučaj koncerta TBF-a u Kastvu i već tradicionalno okupljanje mladih snaga punka i rocka u Voloskom.

Nakon što su ”rasturili Crekvinu”, naime, TBF-ovci su se, praćeni dijelom publike, spustili ”na metar od mora” kako bi na ”Let’s Rock Volosko” poslušali svoje sugrađane ”ST!lness” i ostale potencijalne ”nasljednike” na domaćoj rock sceni. Uz pivu, popularni su se glazbenici zabavljali i družili među publikom, što je doprinjelo šarmu i dražu ove manifestacije koja pokazuje da je dobra volja presudnija od novca za ”slaganje” kvalitetnog ”eventa”.

Palac gore za Vološćane!

– Svjetski prvaci…

We are the champions
No time for losers
‘Cause we are the champions of the World
(Queen)

Nije Kastav jedini ”grad na brege” koji je lumpao ovog vikenda, jer su u dobroj atmosferi na MUF-iću u Mošćenicama tulumarili brojni domaći ljudi i strani posjetitelji. A najzabavniji događaj iz bogatog, jedinstvenog i pomno osmišljenog programa jest ”hitanje aviona od karti”. Vesela ekipa ”MUF-ića” mogla bi taj svoj proizvod ”brendirati” i kao ”svjetsko prvenstvo”, pa bi Mošćenice svake godine bile u prilici svijetu dati dva nova prvaka: jednog u hitanju aviona, a drugoga u picanju jaja…

Davor Žic / Liburnija.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

7 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago