Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Tjedan iza nas započeo je ”gorko”, zbog posljedica nedavnog ispada Igora Baraka na sjednici Općinskog vijeća Matulja, a završio ”slatko”, zahvaljujući Festivalu čokolade.

Što se dogodilo u međuvremenu, provjerite u nastavku…

– Kurs
Strange fascination, fascinating me.
Changes are taking the pace,
I’m going through.
(David Bowie)

Zaplovio je matuljski IDS novim kursom, jer kormila se prihvatio Bruno Frlan, koji je nekad bio prvi čovjek Općine, ali nikad prvi čovjek općinske podružnice ove stranke. Istovremeno, i u opatijskom se IDS-u događao izbor između dvije alternative, utjelovljene u liku i djelu O’Briena Sclaunicha i Nevena Varljena. Činjenica da su u obje podružnice izabrani čelni ljudi koji su manje-više na istoj liniji, a to je linija koja se sve više udaljava od putanje SDP-a koji je na vlasti u Matuljima i Opatiji, vjerojatno nije s oduševljenjem dočekana u stožerima socijaldemokrata.

Hoće li ovakva situacija značiti daljnje zaoštravanje odnosa između IDS-a i SDP-a započeto još u Istri prije prošlih izbora, i hoće li se ono proširiti i na druga mjesta ove regije, tek ostaje za vidjeti.

– Dom
Hajd’ u boj, u boj!
Za dom, za dom sad u boj!
(Ivan pl. Zajc)

Nije lišo prošao istup Igora Baraka na prošloj sjednici Općinskog vijeća, kada je pozdravio sa ”Za dom spremni”. Prvi su reagirali predstavnici vladajuće koalicije koji su zatražili njegovu ostavku, zatim se njihov ‘’peti ortak’’ HDZ pridružio osudi Barakovog postupka i ustvrdio kako oporbeni vijećnici rade cirkus za razliku od njihovih članova koji su fini i pristojni, a ‘’točku na i’’ stavio je PGS tvrdnjom kako je halabuka koja se oko čitave priče digla samo skretanje pozornosti s bitnih tema.

Kako drugih stranaka više nema, pretpostavimo da je sada ova priča iscrpljena do kraja.

– Čokolada
Ti si moja čokolada,
Čoko-čoko-čo-ko-lada…
(Idoli)

Slatki bijeg od svakodnevice omogućila je Opatijcima i njihovim gostima čokoladna čarolija koja se proteklog vikenda odvijala u ”Staroj dami”. Tko nije bio, propustio je puno lijepih stvari, a dio njih može pogledati i u našim fotogalerijama.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

8 months ago
error: Content is protected !!