Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Savršen miks emocija u ovom Tjednom retrovizoru – prvo ćemo malo slaviti, onda se pomalo ljutiti, a na kraju opustiti uz pjesmu…

– Prvo

Idemooooo,
Rijeko mi te volimo!
(Blagdan Band)

Prvo mjesto na tablici, prvo mjesto u ovotjednom retrovizoru. Samo Rijeka!

– Političko

Don’t want to talk about politics!
Don’t preach or talk about politics!
(Korn)

Jest da nam je nedjelja protekla u znaku sporta i velike pobjede Rijeke, ali nam je zato čitav tjedan protekao u znaku politike. Pa, eto zanimljivih statističkih i činjeničnih podataka za neki budući kviz ”lokalne političke trivije”. Dakle, kako se zove Opatijac koji je kandidat u izbornoj jedinici ”dijaspore”, a kako onaj u manjinskoj? Koja politička stranka ili koalicija na listama ima najviše predstavnika Liburnije, a koja u 8. izbornoj jedinici nema niti jednog? Koliko različitih opcija podržavaju mještani Liburnije, i koja će, vjerojatno, dobiti najmanje glasova njihovih sugrađana? I koliko je, zapravo, ”Liburna” u utrci za saborske klupe, a koliko ih ima šanse među njih i sjesti?

Što se politike tiče, bez nje nije prošla niti kulturna scena, ali niti ona ”cirkuska”, kakav je epitet zaslužilo matuljsko Općinsko vijeće koje svakom svojom sjednicom se trudi i održati takvu situaciju.

– Pjevno

Čin, čin, čin,
Bababalubaluba…
(Ivo Robić)

Svi oni kojima je dosta politike, uvijek mogu okrenuti na pjesmu uz dvije večeri RetrOpatijskog festivala točno uoči izbora. A ako je prošla tema donijela pitanja za koje se odgovori kriju u citiranom tekstu, evo u ovoj odgovora na pitanje postavljeno u citiranom tekstu.

Dakle, točan odgovor je – Đorđe Balašević, koji je na Opatijskom festivalu nastupio dva puta – s grupom Rani mraz i pjesmom Prva ljubav 1978. godine te samostalno s Pesmom o jednom petlu 1982. godine.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!