Tjedni retrovizor

Spremamo se za veliko finale 2020. godine, u kojem ne treba predaleko tražiti odgovor na pitanje što ju je obilježilo. Prije završnog pogleda na godinu za zaborav, u Tjednom retrovizoru prisjećamo se ključnih događaja prošlog tjedna.

– Srdelice
Nije kriva srdela
Što je riba plava…
(Doris Dragović)

Predizborne aktivnosti za lokalne izbore koji će se održati na proljeće iduće godine krenule su već krajem ove. Tako je Opatija dobila proračun koji bi se mogao nazvati – „sve može“. Odjednom se našlo 55 milijuna kuna više nego što ih je bilo na raspolaganju u 2020. godini, iako će posljedice koronavirusa na gradsku blagajnu vjerojatno biti ozbiljne i u sljedećem razdoblju. No, dok se ta „kula od karata“ ne uruši, a to će se vjerojatno dogoditi u drugoj polovici 2021. godine, vladat će idila u kojoj ništa neće biti nemoguće. Dnevni boravak za starije osobe? Zašto ne. Stadion za trećeligaša koji je u međuvremenu postao jedna od vodećih momčadi Druge HNL? Ide, majkemi, ovog puta ozbiljno. Božićnice, uskrsnice, besplatni vrtići… Daj rundu za sve! Jedino je šteta što nam je COVID pokvario blagdane, jer bi se našla još i koja kuna za srdelice pofrigati.

– Tunel
The tunnel of love
Oh, love, love…
(Dire Straits)

Kaže stari vic da svaki mali Istrijan kad odraste želi biti carinik na tunelu. Evo, dobra vijest za male Istrijane – broj potrebnih izvršitelja na tom radnom mjestu uskoro će se udvostručiti!

– Bijela biblija
And I’m not cold, I am old
At least as old as you are…
(Franz Ferdinand)

Uspješnu godinu HNK Rijeka zaključio je jednim pothvatom koji je odzvonio daleko izvan nogometnih terena. Otkrili su kako korijeni riječkog kluba zadiru u povijest daleko dublje nego što se to ranije mislilo, a zaslugu za to ima monografija „Rijeka bijelih snova“. Monumentalna „bijela biblija“ u izdanju riječke Naklade Val već je postala jedan od najtraženijih blagdanskih darova među navijačima Rijeke, koji će imati pregršt materijala u kojem će moći provoditi mirne sate „lockdowna“…

 

Similar articles

Tjedni retrovizor

7 years ago

Tjedni retrovizor

10 years ago

Tjedni retrovizor

10 years ago
error: Content is protected !!