Tjedni retrovizor

Opatija – Svi punti kad se zbroje – dođemo do stodvadeset, ako se igra briškula. Nova će rubrika Liburnija.neta, tjedni retrovizor, svakog ponedjeljka zbrajati ”punte” najvažnijih događaja iz proteklog tjedna te osvježavati sjećanje na najaktualnija zbivanja na liburnijskom području i najzapaženije tekstove na ovom portalu.
Ovoga vam tjedna donosimo tri stvari koje su, prema našem nestručnom sudu, obilježile razdoblje od prošlog ponedjeljka do prošle nedjelje – ljetovanje ministrice Biance Matković u Ambasadoru, nastajanje novog dila između Hrvatske vlade i SN holdinga te intervju sa svjetskim prvakom Ivanom Stanićem, koji je naišao na odličan odjek unutar liburnijske, ali i hrvatske ”borbene” javnosti.
– Ministarstvo popusta
Nije u šoldima sve,
Neka te tu kraj mene…

(Mladen Grdović)
Evo jedne vijesti s nacionalnim odjekom – ministrica Bianca Matković ljetovala je u hotelu Ambasador za 200 kuna. Vijest je objavio Novi list, a prenijeli svi relevantni mediji u zemlji, osim – do sada – Liburnija.neta. Što da se guramo, kad možemo ovako…. Inače, postoji i druga strana priče, koju forsira jedan mali obiteljski hotelijer iz Ike, a koja kaže da se ekstremno niskim cijenama hoteli ne ”podvode” samo vladajućoj kasti, već da je ta ”prostitucija cijena” od parsto kuna uzela maha u čitavoj Opatiji.
Dakle, puno sunca i mora za malo para – a turista opet nema…
– Ista meta, isto o(d)stojanje
Sve što sam želio – tebe sam želio,
Sve što sam sanjao – tebe sam sanjao…

(Neno Belan)
Evo, već godinama Darko Ostoja sanja kako će postati većinski vlasnik Liburnia Riviera Hotela, kako bi i on mogao za sitne novce ugostiti ministarsku vrhušku. Prije par godina činilo se da su mu se sve želje ostvarile, ali nakon što se ”rasplakao” Amir Muzur i zaprijetile opatijske ulice, Vlada je SN Holdingu uzela najdražu igračku. No, kako je javio Jutarnji, a prenijeli svi relevantni mediji u zemlji – uključujući i Liburnija.net – Vlada je nadomak dogovora s Ostojom.
Dakle, Darko bi darovao državu nekim miliončićima, Vlada bi prevladala razum i vratila Ostoji dionice… Uostalom, imaju liburnijski hoteli i vlasnik najvećeg holdinga kuponske privatizacije jednu zajedničku crtu – i jedni i drugi trebali su se brinuti o interesima žrtava rata.
– Zanimacija, zajebancija, šport bez zubi?
Udara u glavu k’o šampanjac,
Tvoje glatko malo crno koljeno…

(narodna)
Ivan Stanić svjetski je prvak u Muay thaiu, sve je priznao Nikoli Cvjetoviću u velikom intervjuu koji su poslije objavili svi relevantni borilački portali u Hrvatskoj. E sad, nekome šamaranje laktovima i koljenima ne izgleda kao sport, al’ ipak – svjetski prvak je svjetski prvak, i nije da ih u Opatiji imamo na bacanje. A i Kristalna dvorana pucala je po šavovima dok je tisuću ljudi gledalo kako Stanić matira nepobjedivog Frederique Bellonieja, pa ni dežurni kritičari ne mogu reći kako ovaj sport nema veoma vjernu i stalnu publiku…
Svaka čast Dori, ali ova je borba bila najznačajniji događaj koji je Kvarner ugostio ove godine…
Davor Žic

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net