Trošak Šehanovićeva bonusa 28 milijuna kuna, LRH u gubitku od gotovo 50 milijuna u prvoj polovici godine @ Opatija

Arhiva

Ponovo su potaknuta govorkanja da je prodana LRH, uz procijenjenu cijenu od oko 200 do 220 milijuna eura.

Opatija – Više od 28 milijuna kuna iznosi ukupan trošak bonusa donedavnog direktora LRH Igora Šehanovića, pokazalo je financijsko izvješće o poslovanju Liburnia Riviera Hotela za prvih šest mjeseci ove godine koje je otkrilo kako je kontroverzni bonus za tvrtku predstavljao i veći izdatak od pretpostavljenog.

Tako je nakon prva dva kvartala tekuće godine ostvaren manjak od gotovo 50 milijuna kuna, a razlika u odnosu na prošlogodišnji minus od 18 milijuna kuna nakon prvih šest mjeseci praktički se u potpunosti odnosi na trošak bonusa donedavnog direktora.

Usprkos značajnom gubitku u prvih šest mjeseci, pokazatelji poslovanja ipak imaju pozitivnu tendenciju, što znači da bi 3. kvartal trebao donijeti značajan rast prihoda u odnosu na prošlu godinu. U prvih šest mjeseci tako je ostvareno 1 posto noćenja manje nego lani, no uz 4 posto veći prihod, što je posljedica ulaganja u podizanje kategorizacije pojedinih objekata. Isto se ponovilo i u prvoj polovici ove godine, kada su bili zatvoreni hotel Imperial i hotel Istra, koji su renovirani, što znači da će u sezoni ostvarivati veće prosječne prihode po smještajnoj jedinici nego lani.
Inače, objava izvještaja LRH potaknula je ponovne glasine o informaciji da je tvrtka „već prodana“, što se objašnjava promjenom poslovne politike i odlaskom čelnog menadžera uz izdašan bonus, s obzirom da je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić na nedavnoj tiskovnoj konferenciji naglasio kako Šehanović ima pravo na bonus. Poznavatelji prilika unutar LRH smatraju kako se radi o iznosu od 3 posto na razliku od vrijednosti tvrtke u trenutku prodaje i vrijednosti po kojoj je Darko Ostoja preuzeo LRH, a u tom slučaju ispada da bi prodajna cijena LRH mogla iznositi oko 220 milijuna eura.

Davor Žic / PodUčkun.net