U OKU KAMERE Novogodišnjom zdravicom na terasi Kvarnera i otvorenjem kupališne sezone počela turistička 2019. godina @ Opatija

Dvanaest sati nakon novogodišnjeg vatrometa, slavlje se danas nastavilo tradicionalnom podnevnom zdravicom na terasi hotela Kvarner…

Photo by Petar Kurschner

Opatija – Trostrukim dočekom uplovila je Opatija u novu, 2019. godinu. Nakon što su mališani u podne proslavili na Ljetnoj pozornici uz animatore i bogat zabavni program, večer su začinile dvije odlične fešte na gradskoj tržnici i pred Umjetničkim paviljonom Juraj Šporer. Kod „mrkata“ su doček po „opatijskom guštu“ priredili Dražen Turina Šajeta, Mauro Staraj & La Banda, Martina Majerle te Duško Jeličić Dule i Bonaca, dok su kod Šporera temperaturu energičnim nastupom podigli Grooversi sjajnim izvedbama domaćih i stranih hitova.

Uz dva večernja dočeka na otvorenom, brojni su posjetitelji Opatije uživali i u organiziranim proslavama u opatijskim hotelima. Uz tisuće domaćih „feštara“ i gostiju iz susjednih mjesta, Opatiju je za ulazak u 2019. odabralo 4.300 turista koji su najvećim dijelom stigli iz Austrije, Hrvatske, Italije, Slovenije i Njemačke.

Time je okrunjena rekordna turistička godina za Opatiju, koja je završila s povećanjem broja noćenja od 1 posto, odnosno s ostvarenih više od milijun i 430 tisuća noćenja i povećanjem broja dolazaka za 4 posto, odnosno s ostvarenih 454 tisuće dolazaka.

Photo by Petar Kurschner

Dvanaest sati nakon novogodišnjeg vatrometa, slavlje se danas nastavilo tradicionalnom podnevnom zdravicom na terasi hotela Kvarner, gdje su čestitku gostima i zahvalu što su upravo Opatiju odabrali za doček Nove godine, na devet jezika uputili gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, direktorica TZG Opatija Suzi Petričić te turistički vodiči. Pridružili su im se i članovi Puhačkog orkestra Lovran, koji su svoju čestitku uputili na „jeziku glazbe“, predstavivši se klasičnim božićno-novogodišnjim repertoarom u prigodnom programu koji je vodio Ivica Vrkić. Okupljeni su nazdravili s 3000 čaša pjenušca s ugraviranim motivom Djevojke s galebom koja je gostima ostala kao suvenir za uspomenu.

Ljekovitost opatijske klime i mora tijekom čitave godine poznata je još od sredine prošlog stoljeća, a svake Nove godine na to podsjećaju Opatijski kukali, koji su danas svečano otvorili novu kupališnu sezonu zdravicom među valovima, ispred kipa Djevojke s galebom. Za dobru zabavu ispred Šporera pobrinuli su se izvrsni Spart Jazz Trio i In Between Band.

Adventski program ispred Šporera završava sutra, u srijedu 2. siječnja, druženjem s Orašarom i vilenjacima od 12 do 19 sati te večernjom zabavom od 19 sati uz Jabe Acoustic. No, Advent u Opatiji „produžit“ će Ledena čarolija, pa će sve do 13. siječnja Opatijci i posjetitelji grada moći klizati na Ljetnoj pozornici i uživati u adventskoj ponudi prigodnih kućica kraj klizališta.

 

error: Content is protected !!