U Opatiji se snima britanska televizijska serija “The Ipcress file”

Za vrijeme snimanja serije u Opatiji će na određenim mjestima biti privremeno zaustavljen promet.

Opatija – U Opatiji se u četvrtak, 20. svibnja, snima televizijska serija “The Ipcress file” za britansku produkcijsku kuću Altitude. Hrvatski je partner, organizator snimanja, MP filmska produkcija iz Zagreba. Radnja televizijske serije detektivsko-kriminalističkog žanra smještena je u šezdesete godine 20. stoljeća, a snima se na raznim lokacijama u Hrvatskoj tijekom travnja i svibnja ove godine.

Glavni junak serije je Harry Palmer, protagonist niza filmova koji se temelje na glavnom liku špijunskih romana koje je napisao Len Deighton. Doba je Hladnog rata, Harry Palmer se našao u središtu opasne tajne misije u potrazi za nestalim britanskim nuklearnim znanstvenikom, a potraga za njim će ga odvesti do pacifičkog otoka gdje se testira nuklearno oružje. TV serija od 6 nastavaka bazirana je na svjetski uspješnom špijunskom filmu iz 1965. u kojoj je glavnu ulogu glumio Michael Cane.

Za vrijeme snimanja scena serije u Opatiji, 20. 5. 2021. u popodnevnim satima privremeno će, kratko, biti zaustavljen prolaz pješaka na šetnici (ispod Hotela Admiral) te privremeno zaustavljen promet ispred Hotela Belvedere, Ulica Ive Kaline 7, u večernjim satima.

error: Content is protected !!