Učka pod ‘okupacijom’ ljubitelja snježnih radosti: Stotine automobila stvorilo gužve i poteškoće u prometu

Najveća istarska i kvarnerska planina Učka, iako nema “službeno” uređeno sanjkalište, također nudi brojne lokacije na kojima se mogu zabaviti ljubitelji snijega. Stoga ne iznenađuje što su danas brojni stanovnici dviju županija pohrlili prema učkarskim padinama na kojima je prisutan gust i bogat snježni pokrivač.

Učka – Snježne radosti u danima ispunjenima problemima i brigama zbog potresa ili koronavirusa pružaju neke od rijetkih trenutaka razonode i zabave. Cijele obitelji uživaju na “bijelom pokrivaču” koji nudi dovoljno animacije za višesatni provod na otvorenom – tu je skijanje, sanjkanje, grudanje, građenje snjegovića… Ne čudi stoga što je velik interes zavladao za ključne snježne punktove u Primorsko-goranskoj županiji. Zbog ogromne navale na Platku je uvedeno ograničenje broja ljudi, a vrlo rano “prebukiran” je i taj zimski centar i skijalište Čelimbaša.

Najveća istarska i kvarnerska planina Učka, iako nema “službeno” uređeno sanjkalište, također nudi brojne lokacije na kojima se mogu zabaviti ljubitelji snijega. Stoga ne iznenađuje što su danas brojni stanovnici dviju županija pohrlili prema učkarskim padinama na kojima je prisutan gust i bogat snježni pokrivač. Stotine automobila riječkih i pulskih registraskih oznaka ispunila su sva mjesta za parkiranje, pa su tako “okupirani” bili i Poklon i parking ispred centra za posjetitelje.

Mnogi automobili parkirali su i uz cestu prema Dopolavoru ili dalje, prema Maloj Učki, a osobita gužva stvarala se upravo na cestici od skretanja za to mjesto, najviše u Opatiji. Skretanje je bilo zakrčeno automobilima, a u jednom trenutku, kada su uskom cestom krenule kolone u oba smjera, čekalo se i do pola sata na prolazak.

Ipak, slobodnih snježnih površina bilo je dovoljno za sve sanjkaše i skijaše, stoga oni koji su uspjeli naći mjesto za parkiranje ili nisu imali problem s nešto dužim hodanjem, mogu kući ponijeti pregršt lijepih uspomena sunčane siječanjske subote provedene na padinama Učke. Ipak, preporuka za sve one koji na Učku namjeravaju krenuti u narednim danima: dođite čim ranije, jer već iza 10 sati kreću gužve na cestama i parkiralištima.

error: Content is protected !!