Ugostitelji podržali inicijativu o smanjenju poreza na potrošnju – Pozvali na hitnu reakciju lokalne samouprave @ Liburnija

IGOR ŠTANGER - Predsjednik ceha ugostitelja

IGOR ŠTANGER – Predsjednik ceha ugostitelja

Predsjednik Ceha Igor Štanger pozvao je sve jedinice lokalne samouprave na Liburniji – Grad Opatiju, te općine Matulji, Lovran i Mošćenička Draga – da ”što hitnije donesu odluku o smanjenju ili još bolje o ukidanju poreza na potrošnju koji dodatno ugrožava poslovanje ugostitelja”.

Opatija – Inicijativa o smanjenju ili ukidanju poreza na potrošnju, koju su nedavno predstavili članovi lijeve koalicije okupljene oko SDP-a u Opatiji, pozvavši opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića da odluku koja bi to omogućila stavi na dnevni red zadnje sjednice Vijeća, dobila je podršku i liburnijskog Ceha ugostitelja.

Predsjednik Ceha Igor Štanger pozvao je sve jedinice lokalne samouprave na Liburniji – Grad Opatiju, te općine Matulji, Lovran i Mošćenička Draga – da se povedu za primjerom Grada Rijeke i drugih gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji, ali i drugim dijelovima Hrvatske, te ”što hitnije donesu odluku o smanjenju ili još bolje o ukidanju poreza na potrošnju koji dodatno ugrožava poslovanje ugostitelja”.

– Na taj bi se način barem donekle amortizirao negativan učinak povećanja PDV-a. Bila bi to velika motivacija i olakšanje našim ugostiteljima za pripremu turističke sezone od koje svi puno očekujemo, kazao je Štanger, dodavši da se na području Liburnije ugostiteljstvom bavi oko 180 obrtnika koje je pogodilo povećanje PDV-a sa 13 na 25 posto.

– S ponosom možemo ustvrditi da ugostitelji liburniskog kraja svojim radom, kvalitetom i znanjem značajno utječu na broj dolazaka turista i promociji naše rivijere te tako značajno utječu na boljitak svih naših građana, kazao je Štanger.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!