Uskoro kreću veliki sanacijski radovi na glavnoj opatijskoj prometnici u samom centru Opatije

raskrsce_opatija_ambasador

Kroz petnaestak dana započet će radovi na sanaciji i zamjeni šahtova oborinske i sanitarne kanalizacije, s time što će dio šahtova biti i eliminiran ugradnjom tzv. slijepih šahtova. Radovi će se odvijati u dionicama, počevši od križanja Ulice M. Laginje i M. Tita kod Ambasadora, a za vrijeme izvođenja radova na pojedinim dionicama promet će se odvijati jednim voznim trakom, sukladno postavljenoj prometnoj signalizaciji.

Opatija – Uskoro kreću veći sanacijski radovi duž ulice Maršala Tita, preciznije od raskrižja kod hotela Ambasador do Hotela Palace, a iste zajednički izvode grad Opatija i Županijska uprava za ceste (ŽUC), stoji su priopćenju grada Opatije.

Radovi će se odvijati u dionicama, počevši od križanja Ulice M. Laginje i M. Tita kod Ambasadora, a za vrijeme izvođenja radova na pojedinim dionicama promet će se odvijati jednim voznim trakom, sukladno postavljenoj prometnoj signalizaciji.

– Kroz petnaestak dana započet će radovi na sanaciji i zamjeni šahtova oborinske i sanitarne kanalizacije, s time što će dio šahtova biti i eliminiran ugradnjom tzv. slijepih šahtova. Paralelno uz sanaciju šahtova, izvest će se radovi i na ugradnji cijevi za DTK kanalizaciju (odnosno, provlačenje telekomunikacijskih vodova) kao i zamjena kabela javne rasvjete. Zbog obimnosti radova, prvi dio radova izvest će se ovog proljeća, dok će sami radovi zamjene asfaltnog stroja ceste uslijediti po završetku turističke sezone. Svi radovi trebaju biti izvedeni kroz 60 radnih dana, ukoliko vremenske prilike to budu dozvolile, uz napomenu da će za vrijeme karnevalskih događanja, kao i za vrijeme Uskršnjih blagdana radovi biti obustavljeni, a promet će se odvijati nesmetano, stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama grada.

Vrijednost radova iznosi 2,7 milijuna kuna u pokriću kojih Grad Opatija participira sa 800 tisuća kuna. Početak radova te uspostavljena privremena prometna regulacija bit će pravovremeno najavljivani za svaku dionicu radova.

N. C. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net