Vaterpolo će se ponovo igrati na plivalištu @ Volosko

Liburnija.net: Uobičajen prizor na vaterpolo plivalištu @ Volosko

Liburnija.net: Uobičajen prizor na vaterpolo plivalištu @ Volosko

Iako su dogovorena rješenja osnovnih problema koja se tiču održavanja prostora i opreme te korištenja tuševa i špina za vodu, glavni problem ostaje neriješen – sama namjena prostora u kojem se igra vaterpolo, pliva, kupa, roni i privezuje barke…

Volosko – Igrači Vaterpolo kluba ”Opatija” ponovo će ovog vikenda zaplivati u Voloskom, gdje je ovih dana vraćena mreža i oprema koja je preseljena na Kantridu prije nekoliko tjedana, kada je stručni stožer opatijskog kluba zaključio da je ”strpljenju došao kraj” i da ne mogu više trenirati u uvjetima u kojima im ”plivači skaču na glavu” i uništavaju opremu.

Danijel Liber

Danijel Liber

Iako su prve reakcije Grada Opatije na ovu priču bile obrambene i negativne, dijalog između sportaša i stručnih službi Grada na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Fernandom Kiriginom ipak je uspostavljen, te, doznajemo, došlo je i do osnovnih dogovora oko korištenja prostora vaterpolskog igrališta.

– Grad je doista pokazao dobru volju da pomogne u rješavanju problema, a postignuti su i prvi dogovori. Stoga smo se odlučili vratiti na igralište u Voloskom, kako bismo pred opatijskom publikom ugostili ”Final Four” treće lige ovog vikenda, ali i druga preuzeta domaćinstva. Dogovoreno je da će u budućnosti Grad preko svojih tvrtki, prvenstveno Parkova, preuzeti na sebe uređivanje i održavanje prostora oko igrališta kao i sanirati štetu koju naprave zlonamjerni kupači, te da će sanirati tribine na kojima će se zamijeniti istrošene daske i osvježiti bojom, kazao je direktor kluba Danijel Liber.

No, iako su dogovorena rješenja osnovnih problema koja se tiču održavanja prostora i opreme te korištenja tuševa i špina za vodu, glavni problem ostaje neriješen – sama namjena prostora u kojem se igra vaterpolo, pliva, kupa, roni i privezuje barke…

– Problem je u tome što nije definirano što je taj prostor, odnosno u isto vrijeme je i igralište, i kupalište, i privezište za barke, a tako ne može egzistirati. Nisu problem svi kupači, nego manja grupica koja nam uništava opremu, ali i zbog svog ponašanja ugrožava sigurnost sebe i ostalih korisnika tog prostora. A nije to problem samo zbog nas, nego i vlasnika vezova na ovom području, čije se barke isto tako oštećuju, i osim toga ovdje postoje i priključci za struju što opasnost samo povećava. Definiranje statusa ovog prostora pitanje je koje treba rješavati s Lučkom upravom, pa ćemo to pokušati dogovoriti najesen, zaključio je Liber.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!