Veliko gastro priznanje za Le Mandrać

le_mandracOpatija – Prvo mjesto među uvrštenim restoranima, a ocjene – tri od moguće četiri kuharske kapice te 17 od mogućih 20 bodova. S ovim je ocjenama, vološćanski restoran Le Mandrać uvršten u austrijsko izdanje jednog od najcjenjenijih svjetskih gastro vodiča Gault-Millau. U izdanju vodiča za 2010. godinu vološćanski je restoran tako s vrlo visokim ocjenama prvo mjesto podijelio s dubrovačkim Gil’som i istarskim Valsabbionom, te tako potvrdio svoju kvalitetu.
Gault-Millau je, uz Michelinov, jedan od dva najpoznatija svjetska gastrovodiča, a koji se od ipak Michelina razlikuje po tome što ocjenjuje isključivo kvalitetu namirnice i jela. Njegove ocjene temelje se na incognito posjetima njegovih ”inspektora” koji u restoran odlaze po nekoliko puta. Za ovaj se vodič veže i činjenica da su tek dva puta u povijesti nekome dodijelili maksimalnih 20 bodova. Le Mandrać je pak u ovaj vodič redovito uvrštavan od 2004. kada je i počeo s radom, a čini se da ih očekuje i uvrštenje u Michelinov vodič za Italiju za 2011.
Od kvarnerskih restauranta u novi Gault-Millau ušli su: Bevanda (2 kapice, 15 bodova), Draga di Lovrana, Lovranska Draga, Johnson i Laurus (1 kapica, 14 bodova), Kukuriku (1 kapica, 13 bodova) te Plavi podrum (11 bodova).
N.C.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net