Veliko priznanje Dragutinu Galini

Ova priznanja su dokaz da smo dugi niz godina u našem sportu i da smo tu ostavili značaj trag, kazao je Galina.

Opatija – U Rijeci je 14. svibnja u organizaciji Upravnog odbora Karate saveza PGŽ-a i Riječkog sportskog saveza upriličena svečanost dodjele diploma za visoka DAN zvanja u karateu. Riječ je o sportskom promaknuću koje se dodjeljuje zbog postignutih rezultata kroz dugogodišnji rad, naročitog zalaganja, ostvarenih vrhunskih rezultata te doprinosa hrvatskom karateu.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac i glavni tajnik Slaviša Bradić koji su čestitali promoviranim trenerima dugogodišnjim majstorima i pionirima stvaranja i razvoja karate sporta u našoj županiji i Hrvatskoj. Upravni odbor HKS-a još je na sjednici održanoj u studenom prošle godine donio odluku o dodjeljivanju ovih visokih zvanja, a šest karate majstora s područja naše županije dobili su priznanje, među kojima i Dragutin Galina iz Opatije, koji je promoviran u zvanje 7. DAN. Galina je trener stručnog stožera muške seniorske reprezentacije HKS-a, član Upravnog odbora i predsjednik Natjecateljske komisije u Karate savezu PGŽ-a, predsjednik komisije za primanje novih članova u Savez, predsjednik i glavni trener KK Opatija te predsjednik Sportskog saveza grada Opatije. U karateu djeluje 45 godina.

– Doprinos na temelju kojeg smo promovirani u viša majstorska zvanja očituje se u ostvarivanju dugogodišnjih vrhunskih rezultata na natjecanjima, vođenju nacionalnih selekcija, organizaciji velikih turnira, osnivanju saveza i obnašanju visokih funkcija u savezu, osnivanju i vođenju Županijskog i Riječkog karate saveza, stručnom radu, izobrazbi trenera, doprinosu sudačkom pozivu, kao i izdavanju stručne literature. Ova priznanja su dokaz da smo dugi niz godina u našem sportu i da smo tu ostavili značaj trag, kazao je Galina.

error: Content is protected !!