[VIDEO] Festival rekreacije ‘spustio’ se do mora – Vološćanski “morski đir” kao pun pogodak

U kasne poslijepodnevne sate završio se ovaj itekako zabavan, atraktivan i edukativan dan, a festival već sutra nastavlja svoj program te se seli na Učku.

Volosko – “Festival sportske rekreacije Platak 2021”, koji pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, a program kojim se i obilježava proslava Dana grada Opatije po prvi put je u Volosko donio i olimpijsku zastavu.

Već od 8 sati sve je ukazivalo kako će ovo biti itekako atraktivan dan, jer je broj prijavljenih za programe već dan prije bio velik, a subotnje je jutro i nadmašilo sva očekivanja organizatora. Atraktivna škola jedrenja na krstašu (OpaSailing School & cruise) pokazala se kao pravi hit, a pod vodstvom profesionalnih skipera i na školskom brodu Este 24 tečaj je pohađao i lijep broj turista. Organizator je posebno za ovu prigodu omogućio tečaj po promotivnoj cijeni što su itekako iskoristili svi znatiželjnici i novi zaljubljenici u jedrenje.

U isto vrijeme Marotti windsurf centar organizirao je windsurf tečaj koji je pobudio doista sjajan interes svih generacija te je more ispred Voloskog bilo obojano šarenim jedrima windsurfa. U školi svjetskog prvaka i pod stručnim vodstvom svatko je dobio i osobni pristup tečaja tako da su svi oni koji su se uključili dobili doista sve potrebite informacije. Osim windsurfa veliki je interes bio i za vožnju SUP-om, atraktivnom aktivnosti koja bilježi svjetsku popularnost. Posebna atrakcija svakako je bio elektro foil, svjetski hit “lebdenja na dasci iznad vode”, a Marotti windsurf centar omogućio je svim zainteresiranima probne vožnje i da je zanimanje za ovu atrakciju bilo veliko ne treba ni spominjati.

Volosko je i središte vaterpola pa se održala i promocija vaterpola na plivalištu VK Opatija, a popularni sport ima na ovim područjima itekako puno pobornika. Kako je u tijeku i Olimpijada u Tokiju, hrvatski su vaterpolisti itekako bili tema razgovora i danas na plivalištu i kako se moglo čuti, svi vjeruju da će jedna od olimpijskih vaterpolskih medalja put Hrvatske.

U kasne poslijepodnevne sate završio se ovaj itekako zabavan, atraktivan i edukativan dan, a festival već sutra nastavlja svoj program te se seli na Učku koja od ove godine nudi i posebnu atrakciju – Visitor centar na Poklonu. Sve započinje u 10:30 sati kada će započeti planinarski pohod u suradnji s PD Opatija, a u kojem će, pod stručnim vodstvom, planinari prijeći oko 6,5 km na laganoj ruti Poklon – land art staza Sapaćica-Stražica – Poklon. Ruta je namijenjena svim generacijama jer je vrlo prikladna i nije zahtjevna, no s druge strane vrlo je atraktivna jer uz samo hodanje nudi razgled land art radova te uživanje u tišini i prirodi. Predviđeno trajanje pohoda je oko 3 sata hoda, a za sve sudionike je, od 13 – 18 sati, omogućeno razgledanje novog vistor centra Poklon i to po promotivnim cijenama (30 kn odrasli, djeca 20 kn). Svakako treba napomenuti da je centar dobio najbolje kritike struke i posjetitelja i ovo će biti idealna prilika za posjet, svima koji to još nisu učinili.

Za sve one koji na Učku žele autobusom, podsjećamo da prometuje redovna linija Autotroleja te se preporučuje polazak iz Opatije u 9:30 i povratak s Učke u 18.00 sati.

error: Content is protected !!