VIDEO/FOTO 30 autora i 300 tabli stripa te ilustracija predstavljeno na Prvoj kvarnerskoj koloniji autorskog stripa

Prva Kolonija ima svrhu promovirati hrvatske autore te povećati vidljivost umjetničkog stvaralaštva hrvatskih autora, a kako je proteklo otvorenje i što smo sve zabilježili provjerite u priloženom video isječku i fotogaleriji…
Rijeka – Trideset najznačajnijih hrvatskih autora svih generacija predstavljeno je na više od 300 tabli stripa i ilustracija na Prvoj kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije koja je sinoć otvorena u Exportu na Delti.

Na ovoj izložbi, koja ostaje otvorena do 1. prosinca ove godine i na koju je ulaz slobodan, izlažu autori i autorice stripa i ilustracije različitih generacija i stilova nastale od 2010. do 2020. godine.

Radi se o najznačajnijim hrvatskim autorima poput Dubravka Matakovića, Miroslava Sekulića, Dušana Gačića, Danijela Žeželja, Darka Macana, Darka Kreča, Matije Pisačića, Irene Jukić Pranjić, Ane Gezi, Ivane Armanini, Simona Bogojevića Naratha, Miroslava Nemetha, Branke Nikolić Hollingsworth, Sonje Gašperov i Ivana Marušića. Od riječkih autora izlažu: Ivan Mišković, Korina Hunjak, Damir Stojnić i Dragan Kordić, a svoje radove predstavljaju i nove generacije autora poput Sare Divjak, Mihaele Erceg te mnogi drugi čiji su radovi objavljeni u OHOHO fanzinu. Osim navedenih, tu su i autori koji sudjeluju u dugogodišnjem projektu Komikaze, voditeljice Ivane Armanini te autori projekta Lavanderman, voditelja Tonija Favera.

– Na izložbi je izloženo više od 300 tabli stripa i ilustracija više od 30 najznačajnijih hrvatskih autora svih generacija. Jedan dio izložbe sastoji se od radova koje su autori sami birali i slali na poziv, dok je drugi dio izložbe podijeljen na tri različita segmenta odnosno projekta – Komikaze, Lavanderman i Ohoho fanzin, rekao je o izložbi u Exportu umjetnički voditelj Kolonije Damir Steinfl, autor stripova koji već više od 10 godina u Rijeci i Opatiji vodi radionicu stripa za djecu pod nazivom “Stvori novi kadar!”, u sklopu rada udruge Društvo za istraživanje i potporu (DIP).

– U postavljenje ove izložbe uloženo je jako puno energije i entuzijazma i ponosna sam što smo svijet stripa na ovaj način uspjeli dovesti u Rijeku i što smo u tom našem naumu imali veliku podršku Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture kao i Primorsko-goranske županije, ističe Marta Berčić voditeljica Kolonije i predsjednica Društva za istraživanje i potporu.

Cilj izložbe i kolonije je promocija stripa i ilustracije, poticanje i vrednovanje umjetničkog stvaralaštva te oblikovanje publike s ciljem poticanja mogućnosti razvoja kreativnih industrija u navedenim područjima umjetničkog izražaja. Ova prva Kolonija ima svrhu promovirati hrvatske autore te povećati vidljivost umjetničkog stvaralaštva hrvatskih autora, a kako je proteklo otvorenje i što smo sve zabilježili provjerite u priloženom video isječku i fotogaleriji…

30 Autora I 300 Tabli Stripa Te Ilustracija Predstavljeno Na Prvoj Kvarnerskoj Koloniji Autorskog Stripa

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net