[VIDEO/FOTO] Održana manifestacija Vino i vruja – Izvađeno i potopljeno osam tisuća butelja vrhunskih vina

Kako je proteklo izvlačenje i što su poručili zadovoljni vinari provjerite u priloženom video isječku…

Ika – U organizaciji Udruge Ikarski barkajoli danas je održana manifestacija „Vino i vruja“, a gotovo 5.000 butelja vrhunskih vina renomiranih vinara ponovo je potopljeno ikarsku vrulju, kako bi u idealnim uvjetima koje pruža ovaj prirodni fenomen sazrijevale godinu dana. Istovremeno će se je vrulje izvučeno 3.000 butelja vina, potopljenih prošle godine.

Ove godine, u ikarsku vrulju spuštena su vina poznatih vinara Acinger, B. Ferenac, Herman, Kabola, Iločki podrumi, Rossi, Miklaužić, Prelac, Sosich, Fuhtar, Vorić, Kliković, Jardas, Mrakovčić i Mandić..

– I ove godine, već sedmi put, nastavljamo s ovim događanjem koje iz godine u godinu prati sve veći interes vinara. Novitet ovogodišnjeg događanja je i suradnja s Riječkim sveučilištem koji će napraviti „molekularnu“ analizu istog vina koje je odstajalo u podrumu i onog koje je odstajalo u vruji. Vjerujemo da će biti zanimljivo saznati razliku te čuti što znanost kaže o promjenama u vinu nakon odležavanja u „podmorskom podrumu“ gdje se temperatura na 20 m dubine kreće između 7 i 13 stupnjeva, istaknuo je Vjeko Zahej, predsjednik udruge Ikarski barkajoli.

I ovogodišnje događanje „Vino i vruja“ zaključit će regata tradicijskih barki u nedjelju, 8. kolovoza. Od 17 sati se okupljaju posade, a start regate očekuje se oko 19,30 sati (ovisno o vjetru). U regati će prema najavama sudjelovati 12 tradicijskih barki – guceva.

Kako je proteklo izvlačenje i što su poručili zadovoljni vinari provjerite u priloženom video isječku…

Održana Manifestacija Vino I Vruja – Izvađeno I Potopljeno Osam Tisuća Butelja Vrhunskih Vina

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net