VIDEO, FOTO Orkansko jugo ostavilo apokaliptične prizore @ Volosko

U Voloskom su tako potopljene dvije barke, ali je uništeno i tridesetak metara zida.

Volosko, Opatija – Olujno jugo koje je tijekom noći dosezalo i orkanske udare napravilo iza sebe je ostavilo apokaliptične prizore. U Voloskom su tako potopljene dvije barke, ali je uništeno i tridesetak metara zida, a kameni blokovi teški više stotina kilograma pomaknuti su i po nekoliko metara.

Prema pričanju mještana koje smo jutro zatekli na Voloskom, ne pamte da je zbog siline udara gotovo kompletan potporni zid obale Frana Supila popucao, do te mjere da se kroz pukotine između asfalta i zida – vidi more.

Interventne službe, osobito vatrogasci, cijelu su noć proveli na terenu, a zapovjednik JVP Opatija Gordan Filinić istaknuo je kako je bilo dvadesetak intervencija na terenu.

– Imali smo razne intervencije, od uklanjanja grana i limova do odštropavanja… Jedna od većih bila je kod 40 Boxa, gdje se srušilo stablo divljeg kestena, a najgore je na Črnikovici i Voloskom gdje je stradala cesta. Zatvorit ćemo prometnicu dok se ne sanira, krećemo na sanaciju u dogovoru s Komunalcem i stručnim službama koje moraju pregledati oštećenja. Još je bilo prijavljenih većih oštećenja na lungomaru, ali još uvijek nemamo konačan uvid u sve posljedice nevremena, rekao je Filinić.

VIDEO Nevera kakva se ne pamti posljednjih godina – Jugo ‘lomilo’ barke, ‘zaplivali’ i frižideri lokala uz more @ Opatija, Volosko

Uskoro opširnije…

Orkansko Jugo Ostavilo Apokaliptične Prizore @ Volosko

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net