VIDEO/FOTO Prazne ulice, šetališta, kafići – Zbog koronavirusa život ‘na pauzi’ @ Kastav, Opatija

Zatvorena Osteria Da Ugo

Iako je direktno najviše pogođeno poslovanje turističkog sektora te ugostitelja, i predstavnici drugih cehova već zbrajaju štetu i brojne negativne posljedice na poslovanje. Što su naši reporteri zabilježili provjerite u priloženoj fotogaleriji i video prilogu…

Opatija, Kastav – Prazne ulice, šetališta, kafići obilježili su jučerašnji dan diljem Liburnije. Iako službenih ograničenja za sada nema, preporuke i oprez građana bili su dovoljni da se na ulicama stekne dojam ‘kao da su svi u dobrovoljnoj samoizolaciji’. Oni željni sunca i friške bure ipak su odlučili prikratili vrijeme uz kavicu ili šetanju, iako su to bili isključivo rijetki posjetitelji.

Detalj iz Kastva

U ovoj, gospodarski vrlo neizvjesnoj situaciji, svatko ima ‘svoj recept’ za privlačenje gostiju, pa tako primjerice caffe bar Loža uz naručenu kavu bilo koju vrstu rakije daje u pola cijene u sklopu anti korona kampanje.

Iako su preko dana otvoreni gotovo svi ugostiteljski objekti, večer je donijela nešto drugačiju sliku. Uz ionako zatvorene lokale u ovo doba godine, sukladno preporukama dodatno su zatvoreni pojedini objekti koji inače rade dulje od 20 sati, pa je tako u mraku bila i popularna Osteria da Ugo u hotelu Continental.

Pustoš na mulu

Prema informacijama s kojima raspolažemo kompletan turističko ugostiteljski sektor je na nogama i traži se rješenje na koji način ublažiti posljedice za gospodarstvo. Tako je za utorak najavljena tiskovna konferencija u Udruženju obrtnika Liburnije na kojoj bi se predstavio negativan utjecaj pandemije virusa COVID-19 na poslovanje obrtnika kao i aktivnosti prema Jedinicama lokalne samouprave i županije u cilju ublažavanja štetnih posljedica.

Iako je direktno najviše pogođeno poslovanje turističkog sektora te ugostitelja, i predstavnici drugih cehova već zbrajaju štetu i brojne negativne posljedice na poslovanje.

Prazne Ulice, šetališta, Kafići – Zbog Koronavirusa život ‘na Pauzi’ @ Kastav, Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Strože mjere prevencije – Istra zatvara kafiće i restorane na mjesec dana, trgovine će raditi samo do 18 sati

error: Content is protected !!