[VIDEO] Najavljeni Dani otvorenih vrata zaštićenog krajobraza Lisina

Razgledat će se i novouređene prostorije unutar doma koje su dane na korištenje udruzi Lisina adventure Matulji.

Matulji – Ovo je jedan početak za kojeg sam posebno emotivno vezan i drago mi je da upravo u mom mandatu krećemo s revitalizacijom cijelog zaštićenog krajobrazna Lisina, što podrazumijeva prvenstveno planinarski dom koji je već dugo vremena zapušten, kazao je na konferenciji za medije matuljski načelnik Vedran Kinkela, najavljujući program koji će se održati ove subote u sklopu službenog otvaranja planinarskog doma.

— Preko 25 godina dom je zapušten i ne funkcionira i ovime ćemo pokazati da se nešto ipak može napraviti jer vjerujem da je mnogo stanovnika Općine Matulji vezano za to mjesto.

Program će se ove subote održati od 10 do 15 sati, a nakon službenog otvaranja u 11 sati, slijedi predavanje profesora Roberta Žigulića. Razgledat će se i novouređene prostorije unutar doma koje su dane na korištenje udruzi Lisina adventure Matulji. Organizirani su i štandovi na kojima će razne druge udruge predstaviti svoje aktivnosti.

-S posebnim oduševljenjem najavljujemo otvaranje službenih prostorija, kazao je Rajko Bačnar iz udruge Lisina adventure dodajući kako će im upravo ti prostori služiti za brojne radionice, kako za članove njihove udruge, tako i ostalih udruga, ali i građanstva. –Osim toga, prostorije će biti baza za naše rengere, uz pomoć kojih ćemo moći organizirati jača dežurstva i još više doprinijeti zaštiti prirode, kazao je Bačnar.

Poslušajte što je još programom planirano za ovu subotu!

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net