VIDEO: Ove subote održava se 18. Zvončarska smotra @ Matulji

Općina Matulji svoj je dan – kao i grb – vezala uz zvončare, maškare i Pust, pa će se tako u čast Dana Općine do kraja ovog tjedna održati niz zanimljivih događanja.

Matulji – Dođganja povodom Dana Općine Matulji ulaze u svoju završnicu, koja će kulminirati ove subote, 9. veljače, 18. Zvončarskom smotrom. No, već i raniji dani obilovat će događanjima – večeras, u četvrtak, 7. veljače, u Zvončarskoj muzejskoj zbirci u Rukavcu, s početkom u 18 sati održat će se otvorenje IV. međunarodne izložbe ”Zvončari i keramika”, te promocija knjige ”Zbirka dogodovština II dio” Antona Kalčića Tončića kao i otvorenje izložbe ”Zvončar u boci” Antona Kalčića Tončića.

Dan kasnije, u petak 8. veljače, u Kulturnom domu Hangar održat će se u 16.30 sati svečana dodjela nagrada najuspješnijim sportašima i klubovima Općine Matulji, a u 18 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Matulji i dodjela nagrada za životno djelo i godišnje nagrade Općine Matulji, a dan krcat zbivanjima zaključit će ”Susret pusneh muzik va Šapjanah” koji počinje u 20 sati.

Zvončarska smotra, 18. po redu, počinje u subotu u 13 sati kada će centrom Matulja prodefilirati čak 1000 sudionika iz 15 zvončarskih skupina, kojima će ”prethodnicu” činiti miće maškare iz Dječeg vrtića Matulji te matuljske maškarane grupe ”Vavek parićani”, ”Zijat, sost, tancat i pit”, ”Mačkare Šapjane”, Mučićeve maškari te limene glazbe iz Spinčića i Goriških brda. Na ”punoljetnoj” povorci očekuju se Brgujski, Kukuljanski, Zametski, Halubajski, Ćićski, Žejanski, Brežanski i Frlanski zvončari, Sovinjski pusti, Zvončari Vlahov Breg – Korensko, Grobnički Dondolaši, Vrbiške Šime iz Ilirske Bistrice, Mladi šokci iz Duboševice te Orači iz Ptuja. Za zabavu posjetitelja pobrinut će se grupe Kolaž, Maestral i Lady Luna te voditelji Nina Dukić i Mario Lipovšek Battifiaca.

Kako je protekla prošlogodišnja Zvončarska smotra provjerite u nastavku teksta…

17. Zvončarska smotra @ Matulji

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!