VIDEO: Počinje Liburnia Jazz Festival

tower_of_power…nakon njih, glavnu će riječ preuzeti Kyle Eastwood, koji je radio glazbu za filmove svoga oca Clinta…
…i ovog vikenda na stranicama Liburnija.net magazina očekuju vas izvještaji i foto galerije s Liburnia Jazz Festivala. Stay tuned!!!
Opatija – Na Ljetnoj pozornici, terasama uz glavnu opatijsku ulicu, ali i morskoj ”pučini” Opatijske rivijere, ovog vikenda neće nedostajati kvalitetne glazbe, jer počinje jubilarni, 10. Liburnia Jazz Festival.
Festival večeras otvara ”Funk Off”, marchin’ bend iz Italije, koji će nakon promenade opatijskim ulicama u 21 sat nastupiti na velikoj sceni Ljetne pozornice. Glavna zvijezda prve večeri jest makedonski glazbenik Vasil Hadžimanov, koji će sa svojim bendom Opatijcima i njihovim gostima predstaviti mješavinu tradicionalnog balkanskog etno-zvuka i modernih glazbenih usmjerenja.
U subotu, jazz će se čuti i na ulici, jer će na pet pozornica u centru Opatije nastupati eminentni domaći i strani jazz glazbenici, dok će glavni program na Ljetnoj otvoriti ekipa sudionika prošlogodišnjeg projekta glazbene suradnje ”Jazz Ex Tempore” predvođena direktorom Festivala Opatija i ”izbornikom” LJF-a Elvisom Stanićem.
Nakon njih, glavnu će riječ preuzeti Kyle Eastwood, koji je radio glazbu za filmove svoga oca Clinta, ali i kvalitetnim djelovanjem u europskim glazbenim krugovima, priskrbio renome kvalitetnog jazz basiste.
Uz, jazz boat, koji će opatijskom rivijerom ploviti pogonjen jazz glazbom Spart Jazz Groupa ili dueta Joe & Lela Kaplowitz, te Street Jazz-a na opatijskim ulicama, nedjeljno će poslijepodne proteći u očekivanju najvećih zvijezda ovogodišnjeg LJF-a: soul banda ”Tower of Power”, koji su, prvenstveno zahvaljujući svojoj kvalitetnoj brass sekciji, zaslužili kultni status diljem svjetskih pozornica. Prije njih nastupit će ”The Players”, bend sastavljen od talentiranih mladih glazbenika iz Alpe-Adria regije.
Kyle Eastwood – Every little thing she does is magic

Vasil Hadzimanov band – Ohrid

Ivan Mellor / liburnija.net
Vezane vijesti:
FOTO: Liburnia Jazz torta
Osvrt: Završen Op.Art
VIDEO: Dovršen program Liburnia Jazza

error: Content is protected !!