VIDEO: Šampioni Sanrema

sanremo_smOpatija – U kavani hotela Imperijal, jučer je održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljen koncert pod nazivom ”Šampioni Sanrema”. Koncert će se održati 8. svibnja 2010. u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, a na istome će nastupiti: Wilma Goich, Bobby Solo, Tony Dallara, Memo Remigi, Tony Pagliuca i Marisa Sacchetto. Od hrvatskih izvođača na pozornici će im se pridružiti Anica Zubović, Višnja Korbar, Bruno Krajcar i Kvartet Veljak.
– Uspjeli smo u ova teška vremena organizirati ovaj zahtjevni projekt za koji se nadamo da će postati tradicionalan. Naša želja je da se Opatiji vrati, stari, festivalski sjaj po kojem je bila poznata u svojoj bogatoj povijesti, rekla je Maria Iveković iz udruge Serenada Opatiji.
Ulaznice za koncert moguće je kupiti na recepciji hotela Kvarner, u Informativnom centru u Opatiji te u Puli, na ulazu u radio. Cijena ulaznice iznosi 150 kuna.
– Talijanska redakcija radio Pule podržala je ovaj projekt maksimalno, tako da će biti i izravan prijenos na radio Puli. Talijanskoj redakciji radija Pule bitno je maksimalno promovirati svoj program te ga po mogućnosti i širiti dalje, – istaknuo je Valmer Cusma.

Ljubo Kuntarić, Maria Iveković, Valmer Cusma i Nikica Pažin

Ljubo Kuntarić, Maria Iveković, Valmer Cusma i Nikica Pažin


Doajen hrvatske glazbene scene, Ljubo Kuntarić, na samom početku tiskovne konferencije podijelio je kratku povijest razvoja ”Festivala popularne glazbe” u Hrvatskoj u svrhu edukacije budućih naraštaja.
– Ova glamurozna festivalska manifestacija bila je uzor za osnivanje brojnih jugoslavenskih festivala lake glazbe; od najstarijeg – Festivala Zagreb (pokrenutog 1953.g.), Festivala Opatija, Melodija Jadrana u Splitu, Beogradskog proleća do Sarajevskog festivala – Vaš šlager sezone. U to vrijeme zabavna muzika je bila na lošem glasu, i sve se je počelo mijenjati s ovim festivalima. Ma, ja se sjećam kad je ekipa s radio Rijeke na čelu s Mariom Kinelom noć nakon Sanrema prevodila pjesme i ponovno ih snimala s našim pjevačima, za potrebe našeg tržišta. – evocirao je svoje uspomene i Ljubo Kuntarić, doajen hrvatske glazbene scene.
Ovim putem još jedanput se želim zahvaliti Primorsko – goranskoj županiji i Turističkoj zajednici grada Opatije, Gradu Opatiji i ostalim sponzorima na financijskoj pomoći za organizaciju ovog koncerta. – dodala je Maria Iveković.
Bruno Krajcar feat. Bobby Solo – Va Labine by night

Nikola Cvjetović
Vezane vijesti:
FOTO: Ivi Robiću u čast
Otkrivena spomen ploča Ivi Robiću
VIDEO: Obilježavanje 10. godišnjice smrti Ive Robića

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net