Vijeća u liburnijskim općinama

vodovodMatulji, Lovran, Mošćenička Draga – Dok su Vijeća u Matuljima i Lovranu raspravljala o visini naknade za razvoj, draško vijeće nije se suočilo s tim problemom, jer najmanja liburnijska općina nije uključena u Jadranski projekt.
Draški su prioritet – pobješnjele krave koje teroriziraju gornje krajeve, a predsjednik Vijeća Nedjeljko Dražul najavio je radikalnije mjere u obračunu sa životinjama na slobodnoj ispaši, pa su načelniku date slobodne ruke za rješavanje ove situacije.
No, da nam ostale lokalne jedinice ne ostanu zakinute, donosimo nekoliko informacija s održanih Vijeća u Lovranu i Matuljima. Odluka o visini naknade za razvoj ipak nije usvojena na prošloj sjednici matuljskog Vijeća. Iako se o ovoj točki puno raspravljalo, matuljski vijećnici su odlučili da se razmatranje odluke o visini naknade za razvoj prebaci za iduću sjednicu. Odluka o osnivanju Savjeta mladih Općine Lovran napokon je usvojena i u Lovranu. Lovran je jedina jedinica lokalne samouprave bez takvog tijela, a usvajanje Odluke pozdravili su svi vijećnici.
D. Žic

error: Content is protected !!